Šport > Košarka
6426 ogledov

Vredna je najmanj 100 tisočakov, Dončiću bi rad izpulil milijon

Luka Dončić Dallas Mavericks Profimedia
Nekdanjemu soigralcu Luke Dončića se je kot novopečenemu zbiratelju košarkarskih kartic takoj nasmehnila sreča.

Ameriški košarkar Grant Williams, nekdanji član moštva Dallas Mavericks, kjer pa po obetavnem začetku ni pognal korenin in se že po polovici sezone preselil k Charlotte Hornets, je postal zbiratelj košarkarskih kartic. To sicer ni prvi zbirateljski projekt 25-letnega krilnega centra, ki se lahko pohvali tudi z zbirko kartic priljubljene medijske franšize Pokemon.

Williams je imel že pri uvodni potezi svoje druge 'zbirateljske kariere' srečno roko. Na dogodku Fanatics Fest je namreč kupil komplet košarkarskih kartic, med katerimi je bila tudi redka kartica Luke Dončića iz njegove krstne sezone v ligi NBA z zelo visoko zbirateljsko vrednostjo. Grant je za celoten komplet odštel dobrih deset tisočakov, pri čemer se samo vrednost Dončićeve kartice ocenjuje na več kot 100 tisoč dolarjev. 

Grant Williams | Avtor: Profimedia Profimedia
Košarkarja je nemudoma kontaktiralo več zainteresiranih kupcev, ki za omenjeno rariteto ponujajo od četrt pa vse do polovice milijona dolarjev.

Toda Grant je vse dosedanje ponudbe zavrnil, saj ne dvomi, da bi lahko za kartico, na kateri je tudi Dončićev podpis in ki se po ohranjenosti vrednoti z oceno 9 od 10, iztržil še precej več.

Pri tem računa tudi na ponudbo slovenskega čudežnega dečka, kateremu je pripravljen dati prednost pri nakupu, a le v primeru, da bo njegova ponudba višja od ostalih. Grant ne izključuje možnosti, da bi Dončić, sicer eden izmed najbolje plačanih športnikov na svetu, za svojo kartico izkašljal tudi sedemmestni znesek.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Zakričal sem. Ko sem kupil paket, sem vprašal, koga bi moral dobiti, da bi si povrnil denar. Rekli so mi, da mogoče Traeja (Younga, op. a.) ali nekoga takšnega. To bi mi prineslo deset tisočakov. Dobil sem Nata "Tinnyja" Archibalda in še nekaj drugih. Potem sem zagledal modro črto. Luka Dončić! In potem vidim še 9 od 10. Samo stekel sem. Vsi okoli mene so ponoreli," je v pogovoru z ustanoviteljem zbirateljske platforme Darrenom Rovellom povedal Grant in dodal, da so ponudbe pričele deževati še pred uradno verifikacijo.

"Nekdo mi je ponudil 300 tisočakov, nekdo drug 250 in nekdo celo 500 tisoč. Rekel sem, da mora imeti Luka prvi pravico do nakupa, saj sem prepričan, da bi plačal tudi milijon dolarjev. Najprej moram govoriti z Lukom. Dvakrat sem ga že klical, vendar se mi ni oglasil. Trenutno je v Sloveniji. Ko me bo poklical nazaj, se bova pogovorila, ker tole je res absurdno," je dodal NBA-jevec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 10:21 19.avgust 2024.

    Avtor se že ogreva, kmalu nastopi nova sezona NBA. Potem bo vsakodnevno pisal prispevke.