Šport > Košarka
23413 ogledov

Vsi so nestrpno čakali Dončića, nato je sledil šok

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkarski zvezdnik ni najbolje sprejel tesnega poraza proti Denver Nuggets.

Košarkarji Dallas Mavericks so v domačem American Airlines Centru zabeležili že peti letošnji poraz (1-5) proti moštvom s pozitivnim razmerjem zmag in porazov. Tokrat so morali Luka Dončić in druščina ob odsotnosti še vedno poškodovanega Kristapsa Porzingisa priznati premoč Denver Nuggets (106:107), moštvu slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja.

Luka Dončić NBA Šport Dončić in soigralci ostali brez odločilnega meta

Odločilni koš za vodstvo Denverja, ki se je z zmago utrdil na drugem mestu zahodne konference (26-11), je osem sekund pred koncem dosegel srbski zvezdnik Nikola Jokić, ki je bil s 33 točkami tudi najboljši strelec tekme.

Dallas je imel napad na zmago, a so igralci Denverja pritisnili na Dončića, ki je moral oddati žogo Dorianu Finneyju Smithu, ta pa je nato žogo podal nazaj v prazno, tako da so se Nuggets, za katere Čančar ni zaigral, veselili 26. zmage v sezoni.

Dončić je bil po porazu zelo razočaran, tako zelo, da je predčasno zapustil American Airlines Center, ne da bi podal izjavo za novinarje, ki so nestrpno pričakovali njegov prihod. Pred garderobo se je znova trlo predstavnikov sedme sile, ki so se nadejali pogovora z običajno zelo dobro razpoloženim Slovencem, a so tokrat ostali praznih rok. Pred novinarje je stopil le Dallasov tiskovni predstavnik in jih obvestil, da je Dončić že zapustil prizorišče, za izjave pa naj bi bil ponovno na voljo po četrtkovem treningu.

Dallas je bil do zadnjih sekund v zelo dobrem položaju za zmago, nenazadnje je še dve minuti pred koncem vodil za pet točk, a se mu na koncu ni izšlo. Dončić je v 37 minutah zbral 27 točk, devet skokov in deset podaj ob 46-odstotnem metu iz igre (11/24), 14-odstotnem metu za tri (1/7) in 67-odstotnem izvajanju prostih metov (4/6). V zadnji četrtini ni dosegel točke.

 Po zadnjem sodniškem pisku je razočarano obsedel na parketu.

luka dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • flutelan 14:37 09.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks