Šport > Košarka
15 ogledov

Vujačič vesel vrnitve v ligo NBA

Saša Vujačić, New York Knicks EPA
Slovenski košarkar Saša Vujačič je po sinočnjem porazu njegovih kratkohlačnikov na prvi domači tekmi letošnje sezone lige NBA v newyorškem Madison Square Gardnu, sicer vidno razočaran zaradi poraza, slovenskim novinarjem zagotovil, da je izredno vesel vrnitve med najboljše košarkarje sveta.

New York Knicks sinoči niso imeli prave možnosti za zmago proti izjemno razpoloženi ekipi Atlanta Hawks in so izgubili s 101:112. Slovenski košarkar Saša Vujačič je v dobrih 25 minutah igre za svojo ekipo z metom iz igre 2:8 prispeval dve trojki ter po dva skoka in podaji, močno pa se je trudil tudi v obrambi, vendar ni šlo.

Jastrebi so bili pač premočni. "Težka je bila ta prva tekma 'back-to-back'. Ni bila z najlažjim nasprotnikom. Vse smo naredili, kar je bilo v naših močeh, na žalost pa moraš tu pa tam podati roko nasprotniku in mu čestitati. Danes so igrali fenomenalno. Ni nam šlo," je dejal Vujačič.

"Bili smo ekipa in nismo prenehali igrati"

Prva tekma v sredo na gostovanju v Milwaukeeju se je za Knickse končala veliko bolje z zmago 122:97, pri čemer je Vujačič prispeval 11 točk. "Kot ekipa smo včeraj pokazali zelo dobro igro, dokazali smo, da smo pripravljeni na izzive, ki nas čakajo v prihodnosti. Danes pa smo podlegli, ampak upam, da bomo šli naprej kot ekipa. Tudi danes, ko smo zaostajali ves čas, smo bili ekipa in nismo prenehali igrati, ampak ni šlo."

Saša Vujačić, New York Knicks | Avtor: EPA EPA

Vujačič je letos okrepil slovensko zasedbo v NBA, katere del sta še Goran Dragič pri Miamiju in Beno Udrih pri Memphisu. Po Los Angeles Lakers, New Jersey Nets in desetdnevni pogodbi z Los Angeles Clippers so Knicksi četrta NBA ekipa za 31-letnega Vijačića, ki pravi, da mu je to doslej najljubša ekipa. "Doslej New York," je odgovoril na vprašanje, katero od ameriških mest, kjer je doslej igral, mu je najbolj všeč.

 

20.000 obiskovalcev obdarili z majicami

Nekdanji igralec Lakersov, sedaj trener New Yorka Derek Fisher, mu dovolj zaupa, da ga je na prvih dveh tekmah postavil v prvo peterko. "Tukaj sem, da delam, kar mi trener reče. Če igram v prvi ekipi ali pa vstopim s klopi, mi je v zadovoljstvo, da pomagam, da sem del ekipe, ki ima resne načrte. Lepota te ekipe je, da smo vsi skupaj, da dihamo skupaj in mislim, da smo na pravi poti," je povedal Vujačič.

Newyorški klub je za otvoritveno tekmo sezone pripravil spektakel, kot se spodobi za najdražjo ligo na svetu in 20.000 obiskovalcev, obdaril z majicami, sedeže pa so polnili tudi slavni, kot so fotomodel Kate Upton, igralci Ed Burns, David Duchovny in Ryan Eggold, kakor tudi voditelj oddaje Daily Show Trevor Noah.

Skupaj z ostalimi pa so tudi slavni začeli zapuščati dvorano še pred koncem tekme, ker je bilo jasno, da bo zmaga šla gostom. "Bili so zelo fizični. Zadeli so neverjetne mete in so igrali bolje od nas. Včasih moraš podati roko nasprotniku in mi smo to naredili," je dejal Vujačič, ki komaj čaka naslednjo tekmo. To bo gostovanje v Washingtonu v soboto, naslednji nasprotnik na domačem terenu pa bo San Antonio v ponedeljek.

"Pogrešal sem igro z najboljšimi."

"Pogrešal sem to ligo. Pogrešal sem igro z najboljšimi. Napadati tekme vsako drugo, tretjo noč. Počutim se kot, da sem se vrnil domov. Ne morem opisati tega občutka. Komaj čakam naslednjo tekmo, da se poberemo, da zmagamo," je dejal Vujačič, ki je pred prihodom v New York igral za turško ekipo Istanbul BB.

Newyorška publika in lokalni športni novinarji so tudi za ameriške razmere nekaj posebnega in gredo iz skrajnosti v skrajnost, kar je Vujačiču jasno. "Če zmaguješ, te obožujejo, če izgubljaš, so malo bolj kritični, kar je tudi normalno. Mi smo pač v takem poslu, da ne morejo o tebi nenehno govoriti kot o pravljici. Moraš biti pozitiven in verjeti vase in v ekipo," je povedal Vujačič in dodal, da obožuje pritisk.

O zasebnem življenju ne govori

Malce manj obožuje vprašanja o zasebnem življenju, saj ga opravljivi mediji, kot je New York Post, oblegajo z vprašanji o njegovem zdaj že pokojnem razmerju s teniško zvezdnico Mario Šarapovo, s katero sta bila skupaj od leta 2009 do leta 2012. Vprašanja o tem redno ignorira oziroma se šali, da jih ne sliši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.