Šport > Košarka
26026 ogledov

Young brutalno iskren o primerjavi z Dončićem

luka dončić Profimedia
Primerjave med Lukom Dončićem in Traejem Youngom se bržkone ne bodo nikoli izpele.

Košarkarja, katerih karieri sta neločjivo povezani zaradi dogajanj na naboru leta 2018, ko je Dallas Mavericks izbral Traeja Younga in ga nato v dogovoru z Atlanto Hawks zamenjal za Luko Dončića, sta vse od krstne sezone predmet nenehnih primerjav.

Ameriški košarkar je v preteklosti že namignil, da mu igre iskanje vzporednic med njima kar malce na živce in da se mu ne ljubi neprestano odgovarjati na vprašanja v zvezi z Dončićem.

Kot kaže, se njegovo mnenje tudi v luči aktualnega dogajanja, ko Slovenec navdušuje na olimpijskih igrah v Tokiu, ni prav bistveno spremenilo.

Luka Dončić in Trae Young | Avtor: Profimedia Profimedia
V najnovejšem intervjuju za HBO-jevo pogovorno oddajo The Shop je 22-letni organizator igre, ki je pred dnevi z Atlanto Hawks podpisal petletno pogodbo v vrednosti 207 milijonov dolarjev, znova pojasnil, zakaj po njegovem primerjave z Dončićem niso na mestu.

"Ne toliko, kot bi si nekateri želeli," je na vprašanje, ali mu Dončićevo nizanje dosežkov predstavlja dodatno motivacijo, odvrnil Young. "Ljudje si želijo tekmovanja med mano in Lukom. Jaz osebno tekmujem z Allenom Iversonom, Stevom Nashem, Chrisom Paulom. Ne razmišljam o Luki," je bil odločen branilec. "Rad bi postal eden najboljših košarkarjev vseh časov, idol in vzornik mladim. To je moja glavna naloga. Vsi drugi si želijo delati primerjave med igralci, a to ni zame," je dodal mladi košarkar.

Youngovo zadržano stališče do te teme je po svoje razumljivo. Dončić je eden najboljših košarkarjev na svetu, dvakratni član prve NBA peterke in po vsej verjetnosti bodoči prvi obraz lige. Capljati za igralcem takšnega kova je sila nehvaležno, čeprav se lahko, to je treba priznati, tudi Američan pohvali s kar nekaj zavidljivimi dosežki.

Trae Young NBA Šport Strelski rekord Younga, napolnil je koš Milwaukeeja trae young Rivala Šport Young izenačil Dončićev dosežek
 
Komentarjev 3
  • Joseph_Smith 10:06 05.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • stilist 15:11 04.avgust 2021.

    Hm... Zakaj ima potem boljšo pogodbo kot Dončić?

  • bec9ba76f75b7c9810b3c3c909eabca1ccdc32fb 13:16 04.avgust 2021.

    Sej zna biti res utrujajoča,vsiljiva posebno slovenska propaganda glede tem povezanim z Luko.... .Pa,če ni drugega..."Ne morete verjeti kaj si je omislil bog košarke"..."To si morate ogledati,kaj je za darilo Luki kupila Anamarija"..."Kje so meje čudežnega dečka!!!".😐😑🙄🤐