Šport > Košarka
57 ogledov

Zabodeni košarkar prestal operacijo

chris copeland EPA
Košarkar Chris Copeland, ki ga je v incidentu pred nočnim klubom 1 OAK v New Yorku zabodel 22-letni Shezoy Bleary, je prestal operacijo komolca in trebušne votline.

pero antić | Avtor: EPA EPA
Ameriški mediji poročajo, da se je v sredo ob 4h zjutraj vnel prepir pred nočnim lokalom 1 OAK, ki je pripeljal do tega, da je 22-letni Shezoy Bleary izvlekel nož in zabodel košarkarja Indiane Chrisa Copelanda, porezal njegovo zaročenko in poškodoval, domnevno nenamerno, 53-letno žensko v njegovem spremstvu. Nepridiprava je obvladal Copelandov šofer in ga pridržal do prihoda policije.

Možje v modrem so na kraju zločina aretirali dva košarkarja Atlante Hawks, Pera Antića in Thaba Sefolosha, ker naj bi ovirala postopek. Oba sta v skopi izjavi sporočila, da se bosta borila proti obtožbam in o tem, kaj se je zgodilo, spregovorila ob ustreznem času. Obenem sta se opravičila za negativno pozornost.

''Thabo Sefolosha je obtožen upiranja aretaciji, oviranja uradnega postopka in neprimernega vedenja, potem ko se ni hotel umakniti s prizorišča in celo napadel policista,'' je sporočila predstavnica policije. Antić, ki ga obtožnica prav tako bremeni oviranja postopka in neprimernega vedenja, naj bi med aretacijo kolega fizično zgrabil enega od policistov.

thabo sefolosha | Avtor: EPA EPA
Odvetnik Alex Spiro je prepričan, da košarkarjev ne bi smeli aretirati, zato zahteva, da tožilstvo obtožbe ovrže. Antića in Sefolosho so kmalu po aretaciji izpustili brez varščine in sta lahko sedela na klopi, ko je njuna ekipa isti večer premagala Brooklyn Nets.

Copelanda so takoj po incidentu prepeljali v bolnišnico, kjer je prestal operacijo komolca, kamor ga je prav tako zabodel Bleary, in trebušne votline. Košarkar in njegova izbranka sta v stabilnem stanju in izven življenjske nevarnosti.

Obtožnica, ki bremeni Blearyja, bo odvisna od njegove vloge v prepiru, ki se je zgodil v jutranjih urah med zapiranjem zloglasnega kluba. Za zdaj še ni jasno, ali se je Copeland zabaval v družbi košarkarjev Atlante Hawks ali sta bila Antić in Sefolosha del druge skupine ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.