Šport > Košarka
23 ogledov

Zadnje slovo od carja blokad Bola

1/16
Žurnal24 main
Več 100 žalujočih se je v nedeljo v Sudanu poslovilo od enega najboljših blokerjev v zgodovini košarke, Manuta Bola. 231 cm visok center, ki je v ligi NBA odigral 10 sezon, je umrl 19. junija star 47 let.
Manute Bol je igral za Washington, Golden State, Philadelphio in Miami. Je najvišji košarkar, ki je kadarkoli igral v NBA in ima rekord največ blokad na tekmo.

V Ameriki so si Mamuta Bola zapomnili kot enega najboljših blokerjev vseh časov, v domačem Sudanu pa kot velikega dobrodelneža, ki je gradil šole in pomagal premagovati revščino. Junija je star 47 let umrl v bolnišnici za posledicami Stevens-Johnsonovega sindroma (boleča bolezen kože, ob tem so mu še odpovedale ledvice). "Tukaj mu veliko družin dolguje življenje. Veliko ljudi ga je imelo zelo rado. Dal je svoje življenje za južni Sudan," je na pogrebu dejala njegova žena Ajok Deng. "Tukaj smo ga pokopali, ker si je želel ležati ob dedku." Ajok bo s tremi Bolovimi sinovi še nekaj dni ostala v Sudanu, nato pa se vračajo v Teksas, kjer živijo od konca kariere pokojnega košarkarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.