Šport > Košarka
48 ogledov

Zadnji odpadel Žiga Dimec

košarka SLO-AUS Saša Despot
Dva dni pred uvodno tekmo 39. evropskega košarkarskega prvenstva v Zagrebu je selektor Jure Zdovc razkril končni seznam slovenske reprezentance. Iz moštva je kot zadnji izpadel Žiga Dimec.

Slovenijo bo na EP zastopalo dvanajst igralcev. To so: Nebojša Joksimović, Luka Rupnik, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Mitja Nikolić, Zoran Dragić, Miha Zupan, Jure Balažić, Saša Zagorac, Alen Omić, Jaka Klobučar in Uroš Slokar. Kot zadnji je odpadel Žiga Dimec.

"Verjamem, da je odločitev za večino pričakovana, vendar je bila zelo težka. Ampak nekdo je moral odpasti, odločitev pa nikakor ni bila lahka. S sodelavci smo se dolgo stikali glave in se odločali. Tudi njegova odsotnost se bo na nek način poznala," je ob zadnjem prečrtanem imenu dejal selektor Jure Zdovc in se Dimcu še enkrat zahvalil za opravljeno delo.

Selektor se sicer na Hrvaško podaja z dobrimi občutki: "Sem optimist. Imam dober občutek, verjamem, da tudi igralci in vsi preostali ljudje, ki so okoli reprezentance. Odhajamo optimistično v Zagreb."

Slovenski 'junaki' bodo prvo tekmo igrali v soboto ob 21. uri proti Hrvaški. Že naslednji dan ob 18.00 jih čaka Gruzija, sledi dan premora, nato pa še obračuni z Nizozemsko, Grčijo in Makedonijo. V nadaljevanje tekmovanja v francoski Lille oziroma v izločilne boje napredujejo štiri najboljše ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.