Šport > Košarka
12 ogledov

Zdovc: "Gremo na prvo mesto"

Daneu in Zdovc se bosta za dve uri vrnila v vlogo igralcev. (Foto: Boštjan Tacol Žurnal24 main
"Gremo na prvo mesto v skupini in tako se moramo vesti ter razmišljati," je pred tekmo s Panathinaikosom dejal trener Olimpije Jure Zdovc, ki ne razmišlja o službi selektorja reprezentance.

Košarkarje Uniona Olimpije v osmem kolu Evrolige čaka gostovanje pri petkratnem evropskem prvaku Panathinaikosu. Tekma v olimpijski dvorani v Atenah bo v četrtek ob 19. uri. Pet zmag in le dva poraza je izkupiček košarkarjev Olimpije v prvih sedmih nastopih. Ljubljančani so tako prvič po šestih letih na pragu uvrstitve v drugi del oziroma med šestnajst najboljših klubov v Evropi. Trenutno, če gledamo točkovni izkupiček in koš razliko, zasedajo sedmo mesto med 24 evropskimi ekipami. Pred njimi so Maccabi, Olympiacos, Montepaschi, Fenerbahçe Ülker, Barcelona in Panathinaikos.

Še vedno nismo uvrščeni v Top 16, zato moramo biti pozorni predvsem na svojo igro.
Jure Zdovc

Olimpija si lahko teoretično napredovanje zagotovi že ta teden, in sicer tudi če ji ne uspe zmagati v Atenah. Že dan prej bodo košarkarji Armani Jeansa gostili Efes Pilsen, in če jim ne uspe zmagati, bo Olimpija že pred srečanjem s Panathinaikosom uvrščena v drugi del. Trener zmajev Jure Zdovc je na novinarski konferenci pred četrtkovo tekmo poudaril, da njegove varovance poleg uvrstitve v nadaljnje tekmovanje zanima tudi čim višji izhodiščni položaj v skupini. Ta sicer ne prinaša bistvenih bonitet v drugem delu, saj vse ekipe v Top 16 začenjajo z ničle, le prvi dve iz vsake predtekmovalne skupine sta ob žrebu Top 16 postavljeni za nosilki.

"Že večkrat sem povedal, da gremo na prvo mesto v skupini, in tako se moramo vesti ter razmišljati. Vem, da ne bo lahko, vendar moramo narediti vse, da osvojimo prvo ali drugo mesto v naši skupini. Tudi zato me ostale tekme ne zanimajo in o njih ne razmišljam. Mi se še vedno nismo uvrstili v Top 16, zato moramo biti pozorni predvsem na svojo igro," pravi Zdovc. Sašo Ožbolt se bo v Atenah srečal z Mikom Batistom, ki se je skrajno nešportno vedel na prvi tekmi v Stožicah. To je Panathinaikos izgubil po podaljšku (85:84). Ljubljanski branilec pravi, da je zanj tista epizoda že pozabljena in da se mu je Batiste naslednji dan po dogodku tudi opravičil.

Strateg Olimpije Zdovc se na novinarski konferenci ni mogel izogniti vprašanju o dodelitvi evropskega prvenstva 2013 Sloveniji. "Čestitke košarkarski zvezi in vsem, ki so sodelovali pri tem projektu. To je za slovensko košarko največ, kar se lahko zanjo naredi. EP nas bo še bolj učvrstilo na vrhu košarkarskega zemljevida Evrope. Hkrati pa upam, čeprav je do tedaj še precej časa, da bomo imeli dobro ekipo, ki bo lahko posegla po najvišjih mestih," je dejal Zdovc in na novinarsko vprašanje, ali bi ga zanimalo mesto selektorja, odgovoril: "To je še predaleč, hkrati pa Slovenija trenutno ima selektorja. Jaz imam zdaj svoje težave in le Bog ve, kaj bo tedaj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.