Šport > Košarka
16 ogledov

Zmaga Krke: zdaj nad Zdovca

krka helios aba pavić pašalić ABA
Košarkarji novomeške Krke so z zmago nad francoskim Le Mansom zaključili skupinski del Eurocupa (68:65). Dolenjce, ki so imeli že pred zadnjim kolom zagotovljen nastop v nadaljnjem tekmovanju, tam čaka Jure Zdovc (Spartak Sankt Peterburg).

Zadnja tekma predtekmovanja ni imela kakšnega posebnega tekmovalnega naboja. Novomeščani so si že pred tem dvobojem zagotovili drugo mesto v skupini in napredovanje med najboljših 16, francosko moštvo pa teh možnosti že pred gostovanjem v Sloveniji ni več imelo. Kljub temu so varovanci trenerja Aleksandra Sekulića napovedali boj za zmago. V prvi medsebojni tekmi v Franciji so bili slovenski prvaki boljši s 84:65.

Krka je tekmo resno začela in povedla s 7:0, kmalu pa je bilo na semaforju že 20:8. Le Mans je težko dohajal razpoložene domače košarkarje, Zoran Dragić, Jimmy Baxter in Smiljan Pavić so bili v tem delu najboljši pri domačih. Do konca prve četrtine so si krkaši priborili 15 točk naskoka (25:10), nato pa prednost približno desetih točk vzdrževali tudi večji del druge četrtine. Gostje so se prvič približali na 24:30, a so domači spet hitro prišli do deset ali 12 točk prednosti, kolikor je razlika po košu Simona Petrova znašala tudi ob polčasu.

Nadaljevanje je bilo podobno. Krka je sicer Le Mansu dovolila, da se je približal le na minus štiri (36:40), a so nato Novomeščani hitro spet pobegnili, tako da je bila razlika spet varnih deset točk. A se Le Mans še ni predal. Tudi v zadnjem delu so gostje naredili niz in se približali le na tri točke zaostanka (55:58), nekaj minut pred koncem pa so celo prvič povedli (62:60). A Krka je še zadnjič strnila svoje vrste, najprej je po novem izenačenju Edo Murić s trojko spet zagotovil vodstvo, ki ga je v zadnji minuti s košem še potrdil Balažič. Francozom še enega preobrata ni uspelo izvesti in zmaga je ostala v Novem mestu. Pavić je bil najbolj učinkovit s 13 točkami in osmimi skoki, Balažiču so v statistiko zapisali dvojnega dvojčka (11 točk, 14 skokov), blizu pa je bil takemu dosežku tudi Murić (10 točk, 8 skokov).

Eurocup, 6. kolo, skupina F:

Krka : Le Mans 68:65 (54:46, 40:28, 25:10)
Pavić 13 točk, Balažič 11, Murić in Abdul Hamid 10; Rochestie 13, Kahudi in Bryant 10

Azovmaš : Lietuvos Rytas 67:74 (56:61, 36:33, 19:20)

Lestvica: 1. Lietuvos Rytas 12 točk, 2. Krka 10, 3. Le Mans 7, 4. Azovmaš 7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.