Šport
17 ogledov

Kovalčuk potopil Rangerje

Ilija Kovalčuk je potrdil odlično formo New Jerseyja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
New Jersey Devils so z zadetkom Ilije Kovalčuka za šesto zaporedno slavje z 1:0 premagali New York Rangers. Detroit Red Wings (Muršaka ni bilo v postavi) s 4:3 boljši od Florida Panthers.

V severnoameriški hokejski ligi NHL je ekipa New Jersey Devils v noči na nedeljo doma z 1:0 premagala New York Rangers. Že na četrti tekmi zapored je v polno zadel Ilja Kovalčuk, Johan Hedberg pa je ubranil 15 strelov. Hudiči so zmagali na šesti tekmi zapored in se po lestvici premaknili precej bližje končnici.

Buffalo je moral doma z 0:3 priznati premoč St. Louisu. Ty Conklin je ubranil 25 strelov za goste, T.J. Oshie pa je v statistiko vnesel gol in podajo. Za St. Louis, ki je zmagal drugič zapored, sta zadela še David Backes in Vladimir Sobotka.

Boston je v Ottawi zmagal s 4:2. Brad Marchand je vknjižil dva gola, Nathan Horton pa gol in podajo. Tuukka Rask je ubranil 32 strelov, Dennis Seidenberg pa je prispeval še četrti gol za goste. Za Ottawo sta se med strelce vpisala Bobby Butler in Aleks Kovalev.

Detroit, ki znova igra brez Mariborčana Jana Muršaka, ta se je vrnil v matično ekipo AHL Grand Rapids Griffins, je v gosteh s 4:3 ugnal Florido. Todd Bertuzzi je zadel dvakrat, za rdeča krila pa sta bila uspešna še Pavel Dacjuk in Dan Cleary. Henrik Zetterberg je za četrto zaporedno zmago prispeval dve podaji, Joey MacDonald pa je ubranil 29 strelov.

Liga NHL:


New Jersey Devils : New York Rangers 1:0
Kovalčuk

Buffalo Sabers : St Louis Blues 0:3
Ochie, Beckes, Sobotka

Ottawa Senators : Boston Bruins 2:4
Butler, Kovalev; Marchand 2, Horton, Seidenberg

Florida Panthers : Detroit Red Wings 3:4
Dvorak, Wideman, Weiss; Bertuzzi 2, Datsyuk, Cleary

Carolina Hurricans : Philadelphia Flyers 3:2
LaRose, Skinner, Cole,; Betts, Coburn

Minnesota Wild : Anaheim Ducks 5:1
Koivu, Havlat, Brodziak, Nystrom, Cullen; Perry

Chicago Blackhawks : Columbus Blue Jackets 3:4
Sharp 2, Kane; Calvert, Vermette, MacKenzie, Stralman

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.