Šport
2 ogledov

Kraljem se končnica vse bolj odmika

Kopitar San Jose Sharks Los Angeles Kings končnica liga NHL Reuters
Aktualni prvaki lige NHL so zašli v krizo, iz katere še niso našli izhoda. Los Angeles Kings so po Bostonu in Washingtonu izgubili v gosteh še pri Florida Panthers z 2:3.

Florida je povedla v 11. minuti tekme z zadetkom Aleksandra Barkova, malo manj kot pet minut kasneje je Jamie McBain kraljem priigral izenačenje. Po drugi tretjini brez zadetkov so kralji v 43. minuti povedli z 2:1 ob številčni premoči na ledu z zadetkom Mariana Gaborika. Pri zadetku je s podajo sodeloval tudi slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar.

A je imelo vodstvo kratko sapo. V 48. minuti je Nick Bjugstad izenačil, tri minute in pet sekund pred koncem pa je Brandon Pirri postavil končni izid za zmago domačega moštva s 3:2.

Kralji so na zadnjih devetih tekmah le dvakrat okusili slast zmage. Zelo slaba je njihova statistika na tekmah v gosteh. Moštvo iz Los Angelesa je na zadnjih enajstih gostovanjih kar devetkrat izgubilo ter si v ligi NHL z ekipama Buffala in Edmontona deli najslabši izkupiček zmag na gostovanjih.

Hokejisti Los Angeles ostajajo na Floridi. Naslednja tekme jih čaka v soboto zvečer, ko bodo gostovali pri vodilnemu moštvu vzhodne konference Tampa Bay Lightning, ki je ponoči s 5:3 v gosteh odpravilo ekipo Dallas Stars. Vodilno moštvo Zahoda in lige NHL Anaheim Ducks je s 5:2 v gosteh premagalo Nashville Predators.

Liga NHL, izidi:

Florida Panthers : Los Angeles Kings 3:2
Anže Kopitar podal za vodstvo kraljev 2:1

Dallas Stars : Tampa Bay Lightning 3:5
Colorado Avalanche : Detroit Red Wings 0:3
Arizona Coyotes : Carolina Hurricanes 1:2*
Vancouver Canucks : San Jose Sharks 1:5
Buffalo Sabres : St. Louis Blues 0:3
Philadelphia Flyers : New York Islanders 2:3*
Ottawa Senators : Washington Capitals 1:2
Nashville Predators : Anaheim Ducks 2:5

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.