Šport
11 ogledov

Kralji ostajajo v igri za končnico

Kopitar Vojnov Regehr San Jose Sharks Los Angeles Kings končnica liga NHL Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL je moštvo edinega slovenskega igralca v tem tekmovanju Anžeta Kopitarja v noči na sredo zmagalo v Denverju.

Kralji so proti Coloradu slavili s 5:2, Kopitar pa je prispeval podajo pri četrtem zadetku svoje ekipe. Brayden McNabb je za goste, ki so v 45. minuti vodili že s 4:1, dosegel gol in dve podaji, po en gol so dodali še Marian Gaborik, Jeff Carter, Kyle Clifford in Jake Muzzin.

Domači hokejisti so želeli nadaljevati niz treh uspehov, a so bili kralji tokrat boljši. Vratar Jonathan Quick je svoje delo opravil zanesljivo, ubranil pa je 21 strelov. Z novima točkama so se kralji približali mestom, ki vodijo v končnico, zdaj aktualnim prvakom manjka le še točka, do konca rednega dela pa je še 16 tekem. "Najboljši smo, ko je to najbolj potrebno. In še zelo dobri bomo morali biti v naslednjih 16 tekmah," je težak boj za končnico napovedal Justin Williams.

V newyorškem mestnem derbiju so domači otočani začeli dobro, Anders Lee je zadel sredi prve tretjine, zadnjo besedo pa so imeli rangerji. Rick Nash je bil strelec odločilnega gola v zadnji tretjini, pred tem je izenačil Kevin Hayes. Vratar Cam Talbot pa je z 29 obrambami tudi prispeval viden delež.

Podoben razplet je bil v Philadelphii, kjer je Luke Schenn domače popeljal v vodstvo že v drugi minuti. A sledil je preobrat, že v 12. minuti je izenačil Brett Ritchie, Vernon Fiddler pa je šest minut pred koncem dosegel zmagoviti zadetek za goste iz Dallasa.

Samo en gol, pa še tega v podaljšku, so videli navijači v Montrealu, končalo pa se je z razočaranjem. Domači vratar Carey Price je sicer blestel in spravljal v obup tekmece, saj je ubranil kar 35 strelov. Ni pa mogel preprečiti njihove zmage, 36. strel v podaljšku je pomenil zmago Tampe, zanjo pa je poskrbel Tyler Johnson.

Carolina je z zadetkom Erica Staala tik pred koncem druge tretjine tekme proti Columbusu povedla s 3:1, a na koncu to ni bilo dovolj. Gostje so se z dvema zadetkoma vrnili v igro, obakrat je zadel Scott Hartnell, pri kazenskih strelih pa je bil edini uspešen Ryan Johansen.

Liga NHL, izidi:

Colorado Avalanche : Los Angeles Kings 2:5
Anže Kopitar 1 podaja za Los Angeles

New York Islanders : New York Rangers 1:2
Philadelphia Flyers : Dallas Stars 1:2
Carolina Hurricanes : Columbus Blue Jackets 3:4**
Ottawa Senators : Boston Bruins 1:3
Montreal Canadiens : Tampa Bay Lightning 0:1*
Minnesota Wild : New Jersey Devils 6:2
St. Louis Blues : Winnipeg Jets 5:4

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.