Šport
18 ogledov

Kralji po treh porazih prekinili črni niz

Gaborik Kopitar Anaheim Ducks Los Angeles Kings liga NHL končnica Brown Reuters
Slovenski hokejski as Anže Kopitar je davi v severnoameriški ligi NHL po treh zaporednih porazih le okusil slast zmage. Los Angeles Kings je premagal Tampo Bay Lightning s 4:2.

Kralji so vodili po minuti in 33 sekundah igre, ko je zadel Tyler Toffoli. Vodstvo je v 13. minuti povišal Justin Williams, dve sekundi pred koncem prve tretjine pa je po podaji Robyna Regehra in Kopitarja zadel Drew Doughty. V drugi tretjini je znižal Nikita Kučerov, na začetku tretje je Tampo povsem približal Victor Hedman, zmagovalca pa je odločil Williams.

"Če sem iskren, menim, da tako dobro nisem igral. Včasih se tako zgodi. Igraš dobro, ne iztržiš pa rezultata. Dosežeš dva gola in meniš, da nisi igral dobro," je po tekmi o svoji igri, za katero je bil zaradi dveh golov pohvaljen, razmišljal Williams.

"Bili smo trdno odločeni že pred tekmo, da moramo zdržati in prejeti čim manj golov. Na kakršenkoli način. Tudi če bi se morali metati v blok, prestreči podajo, udariti koga, pripravljeni smo bili na vse, da ploščke spravimo stran od gola," pa je razložil Doughty.

Kralji po tekmi niso bili zadovoljni s potekom tekme, saj so po vodstvu s 3:0 dovolili, da so se nasprotniki z dvema goloma povsem približali. "Ko vodiš s 3:0, takrat bi moralo biti tekme konec. Nikoli jim ne bi smeli dovoliti, da se vrnejo v igro. Zaradi tega nismo veseli. Četrti gol nam je pomenil res veliko," je še menil Doughty.

Montreal ugnal hudiče, slab dan za New York

Montreal je s 6:2 odpravil New Jersey, po dvakrat pa sta zadela Tomaš Plekanec in Dale Weise. San Jose je s 4:5 izgubil proti Carolini, morskim psom ni pomagal niti razpoloženi Tomaš Hertl, ki je zadel dvakrat, enkrat pa podal. Izgubili sta obe moštvi iz New Yorka; Rangers proti drugouvrščeni ekipi lige NHL Nashvillu z 2:3, Islanders pa z 1:2 proti Bostonu.

Buffalo je s 3:2 premagal Dallas, Toronto s 5:1 Edmonton, Ottawa je doma klonila proti Columbusu z 1:4, Arizona pa proti Detroitu z 1:3. Minnesota je z 1:0 zmagala proti Coloradu, Vancouver pa je bil s 5:0 boljši od Pittsburgha.

Liga NHL, izidi:

Tampa Bay Lightning : Los Angeles Lakers 2:4
Anže Kopitar je podal ob tretjem golu LA Kings

Nashville Predators : New York Rangers 3:2
Boston Bruins : New York Islanders 2:1
Buffalo Sabres : Dallas Stars 3:2
Toronto Maple Leafs : Edmonton Oilers 5:1
Montreal Canadiens : New Jersey Devils 6:2
Ottawa Senators : Columbus Blue Jackets 1:4
Arizona Coyotes : Detroit Red Wings 1:3
Minnesota Wild : Colorado Avalanche 1:0
Vancouver Canucks : Pittsburgh Penguins 5:0
San Jose Sharks : Carolina Hurricanes 4:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.