Šport
67 ogledov

Kralji prvič v sezoni povezali dve zmagi

anže kopitar Profimedia
Anže Kopitar je k zmagi LA Kings prispeval gol in podajo.

Kralji iz Los Angelesa so dosegli tretjo zmago v severnoameriški hokejski ligi NHL, potem ko so v svojem Staples Centru premagali tekmece iz Buffala s 3:2. Za tretjo zmago kalifornijske ekipe v najmočnejši hokejski ligi na svetu si veliko zaslug lasti Hrušičan Anže Kopitar, ki je v slabih 25 minutah dosegel gol in podajo.

Slovenski hokejist je dosegel sedmi gol in šesto podajo v tej sezoni, s 13 točkami pa je na trenutno na četrtem mestu strelcev v ligi NHL. Pred njim so le Connor MvDavid (Edmonton) s 16, Rus Aleksander Ovečkin (Washington) s 15 in Kyle Connor (Winnipeg) s 14 točkami.

Poleg Kopitarja sta za kralje, ki so prvič v sezoni dosegli drugo zmago v nizu, potem ko so dan pred tem premagali Montreal s 5:2, zadela še Carl Grundstrom in Alex Iafallo, medtem ko sta Tobias Bjornfot in Adrian Kempe prispevala po dve podaji.

Za goste, ki so v Staples Centru vodili z 2:0, sta gola dosegla Rasmus Asplund in Victor Olofsson, vratar Dustin Tokarski pa je ubranil 31 strelov.

Izidi:
Los Angeles Kings - Buffalo Sabres         3:2
(Anže Kopitar: gol in podaja v 24:58 minute za Los Angeles)
Carolina Hurricanes - Arizona Coyotes      2:1
Anaheim Ducks - Montreal Canadiens         4:2
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets  3:4 (kazenski streli)
Seattle Kraken - New York Rangers          1:3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.