Šport
22 ogledov

Kranich priigral skoraj 900 tisočakov

(Foto: pokerstarblog.it) Žurnal24 main
V senci dogajanja na Glavnem turnirju WSOP se je na drugem koncu Mesta greha odvijalo prvenstvo Bellagio Cup VI. Za glavnega favorita je veljal Phil Ivey, a je bil tretji, do naslova je prišel Moritz Kranich.

Čeprav je prvenstvo WPT Bellagio Cup trajalo skorajda mesec dni, je največ pozornosti požel njegov zaključek, saj je prvenstvo sklenil Glavni turnir, ki je potekal pod okriljem turneje World Poker Tour. Na njem je, kljub slabemu izhodišču pred začetkom finalke, za glavnega favorita za zmago veljal Phil Ivey, ki pa je turnir nato končal na tretjem mestu, medtem ko je do naslova prišel Moritz Kranich. Nemec je na finalno mizo sicer prinesel drugi največji kup žetonov, ki ga je znal dobro uporabiti v bitkah s svojimi nasprotniki, kar mu je na koncu tudi prineslo skupno zmago, lično trofejo in kar 875.150 $ nagrade.

Za 30-letnega Nemca je bila to že druga velika turnirska zmaga kariere, saj je lani dobil Glavni turnir EPT Deauville, kar mu je takrat navrglo tudi kar 851.400 € nagrade.

Nobeno presenečenje ni bilo, da je finalko prvi zapustil Eric Afriat, saj je do sem prišel z najmanj žetoni. Kljub nekaj začetnim podvojitvam pa se je Afriat nato usodno zapletel, ko je zarinil s {5-Clubs}{5-Diamonds}, njegovo stavo pa je z {J-Hearts}{J-Diamonds} izenačil Justin Smith. Skupne karte Afriatu niso bile v pomoč in tako se je moral posloviti kot prvi, po sicer skoraj dveh urah igre (6. mesto – 118.950 $).

Kmalu potem, ko se je poslovil prvi igralec, pa mu je sledil Rob Akery (5. mesto – 169.930 $). Slednji je upal na {A-Hearts}{J-Spades}, a nesrečno naletel na Iveya z {A-Diamonds}{Q-Hearts} in je za obstanek na turnirju potreboval nekaj pomoči s strani skupnih kart. A te ni bilo in tako se je moral tudi on posloviti.

Na četrtem mestu (237.902 $) je turnir končal John Caridad, ki je dan sicer začel z največ žetoni, a je nato svoje vodstvo hitro izpustil iz rok. Caridad je končal svoje nastope na finalki, potem ko se je s {J-Spades}{6-Diamonds} zaletel v Smithov par kraljic. Vnovič nobeden od igralcev ni bil deležen nobene pomoči s strani skupnih kart in tako so v igri za zmago ostali le še Kranich, Smith in Ivey.

Čeprav je vodil velik del zadnjega dneva, se je moral nato posloviti prav Phil Ivey (tretje mesto – 363.650 $). Veliki Phil je bil v tem trenutku že v velikem zaostanku za konkurentoma in je tako svojih poslednjih 1,13 milijona žetonov spravil v igro s {Q-Spades}{4-Clubs}, Smith pa je očitno prebral njegovo namero in je njegovo stavo izenačil s {K-Diamonds}{8-Hearts}. Skupne karte {8-Spades}{5-Diamonds}{5-Hearts}{A-Hearts}{10-Clubs} so njegovo zmago le še potrdile in vse je bilo pripravljeno za finalni obračun med njim in Nemcem Kranichem.

Nemec je v sklepni del turnirja vstopil z veliko prednostjo, saj je imel pred seboj več kot devet milijonov žetonov, medtem ko jih je imel Justin Smith pred seboj "le" 4,9 milijona. Kljub tej veliki prednosti pa je nato Nemec potreboval več kot uro in pol igre, preden je dokončno opravil s svojim izzivalcem.

V zadnji igri večera je Smith pred flopom želel zgolj limpati v igro, a mu Kranich tega ni pustil, saj je oznanil svoj all-in, ki pa ga je na njegovo presenečenje Smith hipoma izenačil in obrnil {J-Clubs}{J-Diamonds}. Nemec tega zagotovo ni pričakoval in je tako kar malce težkega srca obrnil {K-Hearts}{10-Diamonds}, saj je vedel, da bo za zmago v tej igri potreboval tudi nekaj sreče. Fortuna je bila tokrat očitno res na njegovi strani, saj so mu skupne karte {A-Diamonds}{Q-Diamonds}{2-Hearts}{K-Diamonds}{9-Hearts} podarile zmago, Smith pa se je moral na drugi strani mize zadovoljiti z osvojenim drugim mestom in 594.755 $ "tolažilne" nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.