Šport
41 ogledov

Krim razburil športno javnost

rokomet Krim Saša Despot
V rokometnem klubu Krim Mercator želijo do naslova prvakinj priti na milo rečeno sporen način.

Pri potezi Krima, o možnosti katere smo pisali pred nekaj tedni, sicer ne gre za nič nelegalnega. Vsekakor pa so z njo pri ljubljanskem klubu izgubili nekaj simpatizerjev v rokometni, pa tudi širši športni javnosti. 

Na Galjevici so se namreč odločili za posojo šestih igralk v ajdovski Mlinotest. Slednji bo z Zagorjem, ki je trenutno v najboljšem položaju za osvojitev svojega premiernega naslova, prvenstveno tekmo igral konec marca.

In ker imajo Krimovke z zasavsko ekipo slabši medsebojni izkupiček, bi Zagorje v primeru zmage na vseh preostalih tekmah prekinilo prevlado Krima v slovenskem rokometnem prostoru. 

Prišla cela postava

Najboljša priložnost za preprečitev takšnega scenarija, ki se je sicer zdel zelo realen, bo v Ajdovščini. In Krim se je odločil za izkoriščanje lukenj v smešnem tekmovalnem pravilniku. 

S posojo Sergeje Stefanišin, Nine Zulić, Aneje Beganović, Ane Zrimšek, Alje Koren in Tamare Mavsar so Mlinotest krepko kadrovsko nahranili. Poleg tega je Ajdovke okrepila tudi Iva Milanović, doslej članica hrvaške ŽRK Gorice. Gre za sestro Krimove krožne napadalke Vesne Milanović.

Celotna postava Krima bo torej skušala Zagorju vzeti naslov na ajdovskem parketu. Da bi bila stvar še bolj absurdna, lahko Krim, po aktualnem pravilniku, igralke za svoje potrebe v primeru poškodb ali nastopov na evropskem prizorišču kadarkoli pokliče nazaj pod svoje okrilje. Tako bodo lahko omenjene igralke za Krim brez težav nastopile na bližajočem se finalnem turnirju Pokala Slovenije.

V Zagorju ogorčeni

"Vsa rokometna javnost se je na potezo Krima odzvala z besedami, da je to nemoralno in nehigienično. Zadeva ni v interesu ženskega rokometa, ampak zgolj v interesu nekaterih ljudi na Krimu, ki na takšen način želijo zaščititi svoje službe," je za Ekipo24 povedal trener Zagorja Bojan Voglar.

"Še vedno verjamem, da smo dovolj kvalitetni, da lahko na igrišču vzamemo tisto, kar nam pripada. Kljub temu pa pričakujem takšne in drugačne pritiske z vseh strani, da bi bil prvak nekdo drug," je dodal Voglar. Ta je namesto poškodovane prve vratarke Andree Perić v kader dobil Rusinjo Aleksandro Petruhino. Ob tem velja dodati, da sta pozimi Zagorje zaradi odhoda sponzorja GEN-I zapustili nosilki igre - slovenska reprezentantka Neli Irman in dolgoletna prva strelka Ivana Ljubas.

Gre torej za vse prej kot športno potezo s strani Krima, ki je imel dvakrat priložnost premagati Zagorjanke na parketu, pa mu to ni uspelo. Voglar je v pogovoru za lokalno radijsko postajo Aktual Kum že dejal, da bodo v primeru osvojitve naslova v Zasavju zagotovo poskusili z igranjem v Ligi prvakinj. In tega so se pri Ljubljančankah očitno zelo ustrašili. Celo tako močno, da so pripravljeni zastaviti svoj ugled.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.