Šport
20 ogledov

Krim si želi temnopolto Rusinjo

1/8
Žurnal24 main
V zadnjih dneh so vzniknili zapisi, da se Krim Mercator resno zanima za 25-letno rusko krilno igralko Emilijo Turej, ki naj bi bila zelo blizu prihodu na Galjevico. Kdo je temnopolta Rusinja?
Turejeva je visoka 175 cm, rojena pa leta 1984. Verjetno ni prav veliko Rusov temnopoltih - oče Emilije namreč prihaja iz Sierre Leoneja.

Gre za rokometašico, ki pretežno igra na levem krilu. Trenutno je članica danskega Kopenhagna, prej pa je nastopala za Slagelse. Leta 2007 je osvojila Ligo prvakov, dve leti kasneje pa Pokal pokalnih zmagovalcev. Doma je iz Astrahana, kjer je začela kariero pri tamkajšnji Astrahanočki.

Z evropskih prvenstev ima srebrno in bronasto kolajno.  Z Rusijo je trikrat osvojila zlato na svetovnem prvenstvu, ima pa tudi srebro z olimpijskih iger v Pekingu.  Z zbornajo komando je zbrala 138 nastopov in zabila 466 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.