Šport
12 ogledov

Krimovke na resni preizkušnji

Krimovke imajo po dveh kolih drugega dela zmago in poraz. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja v nedeljo v 2. kolu glavnega dela Lige prvakinj čaka gostovanje pri Budučnosti, po mnenju mnogih eni glavnih kandidatk za končni naslov.

Budućnost, pri kateri strelsko izstopajo zunanje igralke Katarina Bulatović, Bojana Popović in Marija Jovanović, krilna igralka Jovanka Radičević in krožna napadalka Ana Đokić, je v zadnjih letih stalno pridobivala kakovost, tako da se slovenske prvakinje ne morejo več ozirati le na minule uspehe proti tej črnogorski ekipi, proti kateri so v najprestižnejšem klubskem tekmovanju vpisale šest zmag v desetih tekmah.

Podgoriški kolektiv trenutno velja za enega močnejših v Evropi, ne nazadnje je to potrdil tudi s stoodstotnim izkupičkom v prvem delu tekmovanja. Za razliko od Krima, ki pa je imel v prvem krogu nadaljevanja, roko na srce, najšibkejšo ekipo skupine, so Črnogorke doživele tesen poraz v Valcei, ki po kakovosti prav tako spada v evropski vrh, in bodo zato še bolj motivirane.

Da je Budućnost vrhunska ekipa, se pri Krimu dobro zavedajo. "Vsa igralna mesta imajo dobro pokrita s po dvema igralkama. Budućnost je bistveno drugačna ekipa kot Itxako. Slednja slovi kot prodorna ekipa, Budućnost pa je izrazito strelska ekipa. Rotira šest zunanjih igralk na tekmi, vseh šest je izjemnih strelk od daleč. Kakšno obrambo bomo igrale, se bomo še odločile. Ali bomo pustile strele z razdalje in zaupale našemu bloku ter vratarkam ali bomo igrale agresivno obrambo. To bo jasno po prvih desetih minutah tekme," pravi Ljudmila Bodnjeva.

Krim v vedno vroči dvorani Morača čaka težka naloga, a po mnenju trenerke Marte Bon prevelikega pritiska ni: "Tekma proti Budućnosti bo težka, tako kot bo težka tudi naslednja (proti Valcei) in kot so tudi vse v tem delu tekmovanja. Lotile se je bomo tako kot vse doslej. Poskusile bomo skriti svoje slabosti in predvsem napadati z našimi trenutno najmočnejšimi orožji. Naš načrt je stopnjevati formo. Dejstvo je, da še nismo optimalne, računamo pa, da bomo, in tekma v Podgorici je lahko pomemben korak k temu. Me bomo dale več kot sto odstotkov, vemo pa, da smo pod manjšim pritiskom kot Budućnost in lahko več dobimo kot izgubimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.