Šport
15 ogledov

Krimovke padle v Nemčiji

Krimovke so še drugič izgubile proti Nürnbergu. Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. kolu Lige prvakinj v gosteh izgubile proti Nürnbergu s 24:26 (13:15).

Dvakratne evropske prvakinje so na Bavarskem igrale tekmo za biti ali ne biti. Zato je trener Bojan Čotar za to priložnost razumljivo vpoklical vse razpoložljive moči, vključno z Marino Vergeljuk, ki zaradi poškodbe letos sploh še ni igrala v ligi prvakinj. V Nemčijo je sicer dopotovala tudi Dijana Golubić, a je (tako kot Barbara Varlec) tekmo spremljala s tribune.

 

Liga prvakinj, skupina B

Nürnberg : Krim M. 26:24
Sävehof : Z. Zvenigorod 26:34

Krimovke so sicer v polmilijonskem mestu morale igrati na zmago tudi brez Ljudmile Bodnjeve in Agnes Eszter Siti. Kot kaže, pa se je predvsem odsotnost ruske krožne napadalke preveč poznala, saj so si slovenske prvakinje z novo slabo predstavo predvsem v napadu dodobra priprle vrata v drugi del tekmovanja. V zadnjih dveh krogih predtekmovanja, ki bosta na sporedu januarja, morajo namreč Krimovke doma premagati tako Sävehof kot Zvezdo iz Zvenigoroda, ob tem pa morajo Švedinje v Nemčiji presenetiti Nürnberg.

 

Krim Mercator

Alizar, Stefanišin, Derepasko 3 (2), Jacenko 6, Frešer 2, Lekić 1, Argenti, Hrnjič 3, Irman, Oder 2 (1), Oven 1, Kindl 3, Vergeljuk 3, Zrnec.

Čotar je na začetku na igrišče poslal vratarko Sergejo Stefanišin, krožno napadalko Anjo Argenti, levo krilo Manuelo Hrnjič, desno krilo Oleno Jacenko, levo zunanjo Gabriello Kindl, desno Anjo Frešer in organizatorko Andreo Lekić. Tako kot v Rusiji je Krimova začetna postava uspešno začela in z golom Hrnjičeve v šesti minuti že vodila s 5:2.

Po izključitvi zastoj
Nato pa si je dve minuti kazni prislužila Frešerjeva, njene številčno oslabljene soigralke pa so popolnoma brez idej dopustile domačinkam izenačenje in kasneje tudi vodstvo s 7:5. Kazalo je, da se bo ponovil "ruski" polčas, a na Krimovo srečo je Čotarjevim igralkam - tudi z nekaj menjavami (vstopile so Tatjana Alizar, Neli Irman, Urša Oven, Maja Zrnec, Marina Vergeljuk, s sedmih metrov pa sta streljali Tanja Oder in Natalija Derepasko) - vendarle uspelo držati korak z vnovič razigranimi in nepopustljivimi Nemkami.

Andrea Lekić © IFP

 
Te so bile najbolj nevarne prek Miriam Šimakove, Anie Rösler, ki je mešala štrene že na prvi medsebojni tekmi v Tivoliju, in Sare Walzik ter vse do konca polčasa držale prednost enega ali dveh golov. Preobrata ob spet precej neprepričljivi predstavi Ljubljančank ni prinesla niti Čotarjeva minuta odmora, tako da je bil pred "tigricami" še precej težak drugi del.

Spet dodobra premešana postava Krima je dobro začela tudi drugi polčas, saj je že po dobri minuti izničila prednost Nemk. Nato pa je spet sledilo obilo nihanja, nezbranosti in napak v igri Krima, ki sta ga v stiku z gostiteljicami držali praktično le Jacenkova in Alizarjeva, njune soigralke - na črti je bila spet povsem nenevarna Argentijeva - pa so nerazumljivo zapravljale tudi najlepše priložnosti (vključno s sedemmetrovkami).

Čotar: Premalo razpoloženih igralk
Vse to, vključno z izjemno nespretnim lovljenjem žoge, se je gostjam še kako maščevalo. Ob novi izključitvi so se namreč Nemke, presenečenje letošnje lige prvakinj, v 54. minuti prvič na tekmi odlepile za tri gole (24:21), prednosti ob katastrofalni končnici Krima pa jim ni bilo težko zadržati. Krim je s tretjim zaporednim porazom tako na pragu - glede na ugled prezgodnjega, glede na prikazano in vse težave pa realnega - izpada iz najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Izjava po tekmi:
Bojan Čotar , trener Krima Mercatorja: "Poskušali smo vse, da bi izvlekli zmago, a na voljo sem imel premalo razpoloženih igralk. Težava je bila predvsem v napadu, v neučinkovitosti, saj smo po drugi strani zaustavili njihovo hitro izvajanje sredine in protinapade. Do konca predtekmovanja bomo odigrali korektno in po svojih najboljših močeh, kaj bo pa to prineslo, bomo videli."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.