Šport
5 ogledov

Krimovke sproščene

Marta Bon bo po koncu sezone zapustila klop Krima Mercatorja. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Po skoraj dvomesečnem premoru se na igrišča vračajo rokometašice Krim Mercatorja, ki bodo zadnja dva kroga predtekmovanja lahko igrale sproščeno, saj so si že zagotovile prvo mesto v skupini B.

Čeprav je na začetku sezone kazalo precej klavrno, saj se je finančno stanje kluba ob gospodarski krizi močno poslabšalo, igralke Krima niso dopustile, da bi se to pokazalo tudi na igrišču. Z izvrstnimi predstavami mlade tigrice ob pomoči izkušenejših igralk svojim tekmecem s prepoznavno, hitro igro niso dopustile veliko možnosti za uspeh.

 

Nagrada za to je bila predčasna zagotovitev prvega mesta in bolj sproščeno vzdušje pred tekmo proti Metzu. "Malce smo še evforične od odličnega prvega dela tekmovanja. V glavah se dejansko že bolj oziramo proti drugemu delu, za takrat tudi tempiramo formo. Trenutno nismo optimalno pripravljene, ampak gotovo bomo šle na zmago tudi proti Metzu. Točk imamo dovolj, vendar zmage vedno potrebujemo," je povedala odlična krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva.

 

Trenerka Krima Marta Bon poudarja, da je zmaga kljub že zagotovljenemu mestu med osmerico vedno v ospredju: "Obveznost do nas samih, gledalcev, sponzorjev in drugih je, da poskušamo tekmo odigrati maksimalno dobro, kot jo lahko v tem trenutku. Dejstvo je, da nismo v optimalni formi, ampak še vedno znamo hitro teči, verjamem, da znamo tudi zadevati in da se znamo boriti. To pričakujem tudi v soboto. Priprave so potekale v skladu s pričakovanji. Mogoče delamo več napak kot takrat, ko smo v pravi formi, ampak to pričakujem v začetku februarja. Sicer pa sem zelo zadovoljna, tudi zaradi tega, ker na površje prihajajo določene slabosti, ki jih bomo skušali odpraviti."

 

Krim, ki ima od decembra novega predsednika Bojana Petana in prokuristko, nekdanjo odlično igralko Krima Tanjo Polajnar, bo v soboto nastopil bolj ali manj z vsemi močmi. Zaradi smrti v družini v teh dneh manjka le Szandra Zacsik, Ana de Sousa pa ima težave s prstom. "Kot sem že večkrat poudarila, je Metz zelo kakovostna ekipa, v kateri so tudi nekatere nosilke igre francoske reprezentance, ki je decembra osvojila srebro na svetovnem prvenstvu. Metz nam je že dal učno uro, ko nismo bili pravi. Če ga torej želimo premagati, bo treba igrati na vso moč," pravi Bonova.

 

Krimovke so se z Metzom pomerile že v uvodnem krogu te sezone in ga povsem nadigrale. Tekmo so odločile že v prvem polčasu, ki so ga dobile za deset golov. Končni izid pa je bil 37:30 v korist Ljubljančank. "Tudi tokrat je cilj zmaga, ne bo pa tragedija, če izgubimo. To bo tudi dobrodošla preizkušnja za to, da vidimo, kako se znajdemo proti ekipam, ki jim gre za biti ali ne biti, in kako delujemo, ko ni psihološkega pritiska," je zaključila Bonova.

 

Tekmo, na kateri kot običajno ne bo vstopnine, bosta sodila Izraelca Cohen in Peretz, delegat pa bo Romun Ion Serbu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.