Šport
77 ogledov

Prvi nastopi evropskega pokala v metih opravljeni

Matija Kranjc AZS Pet Slovencev se ta vikend za čim boljše uvrstitve in rezultate bori na evropskem pokalu v metih v hrvaškem Splitu.
Pet slovenskih atletov ta vikend v Splitu nastopa na evropskem pokalu v metih. Za čim boljše rezultate in uvrstitve, morda celo medalje, se borijo Blaž Zupančič in Tjaša Križan v suvanju krogle, Matija Kranjc in Anže Durjava v metu kopja, Veronika Domjan pa v metu diska.

Svoje nastope so danes že zaključili Anže Durjava v metu kopja, ki je v B finalu do 23 let osvojil 8. mesto s 60,45 metra, Blaž Zupančič v suvanju krogle, ki je z 17,76 metra pristal na 9. mestu B finala, in Matija Kranjc. Ta je tekmoval v A finalu meta kopja, z daljavo 70,99 metra je osvojil 15. mesto. Kopje je za veljavno dolžino poletelo le dvarkat, v drugi seriji 68,76 metra, 79,99 v četrti. Ostali meti so bili neveljavni.

Tako danes in jutri čakamo še na nastope edinih dveh tekmovalk: Tjaša Križan s tekmovanjem prične v soboto ob 12:40 uri v B finalu suvanja krogle do 23 let, Veronika Domjan ob 18:15 v članskem A finalu meta diska.

Na Hrvaškem pa pogrešamo slovenskega rekorderja v metu diska, Kristjana Čeha – kot najbolj obetavna mlada športna osebnost lanskega leta bo Čeh pri nas s tekmovanji začel 27. maja na mitingu v domačem Ptuju.

Evropski pokal v metih se je odvil po dvoletnem premoru: marca lani bi moral biti v Leirii na Portugalskem, pa je zaradi pandemije odpadel. Leta 2019 je tekmovanje bilo, na devetnajsti izvedbi evropskega pokala v metih v Šamorinu na Slovaškem sta zlati medalji osvojila Kristjan Čeh v metu diska med mlajšimi člani in Matija Kranjc med člani v metu kopja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.