Šport
41 ogledov

Kurnikova znova na teniško igrišče

1/4
Žurnal24 main
Nekdanja ruska tenisačica Ana Kurnikova bo v petek nastopila na ekshibicijskem turnirju Peta Samprasa in Andreja Agassija v Bogoti (intervju). V galeriji si oglejte, kako je pozirala na novinarski konferenci.

Pred petkovim dvobojem, ki poteka v sklopu turneje Agassi-Sampras, se je 29-letna lepotička razgovorila za enega izmed tamkajšnjih spletnih portalov. Kurnikova bo nastopila pred dvobojem Andreja Agassija in Peta Samprasa.

Česa iz vaše teniške kariere se najraje spominjate?

Marsičesa. Tako obdobje številke ena na svetu, kot tisto obdobje, ko sem bila številka 500, sta mi nekaj zapustila v profesionalni karieri. Kljub temu se zmag nikoli ne pozabi, še posebej tistih proti največjim rivalom. To se mi je zgodilo proti Steffi Graf, Martini Hingis in Lindsay Davenport.

Katerega dvoboja se najbolj spominjate?
Ko sem igrala proti Moniki Seleš. To je bil začetek moje teniške kariere, imela sem 16 let, ko sem leta 1998 igrala proti njej.

Na katerem turnirju ste najraje igrali in zakaj?
Zaradi tradicije, atmosfere, ki jo lahko doživiš samo tam, in podlage je to Wimbledon. Zame je vedno bila in vedno bo čast stopiti na to igrišče.

Kdo sta vaša najljubša teniška igralca (v moški in ženski konkurenci)?
Zdaj je veliko dobrih igralcev. Zabavno je gledati, kako vsak teden zasije nova zvezda v tenisu, nekateri lahko obdržijo svojo kvaliteto, drugi ne. A resnica je, da sem zelo konzervativna in navdušena nad dvoboji moje prijateljice Serene Williams, vedno pa sem rada gledala tudi Andreja Agassija, dokler je bil še aktiven. Onadva sta zagotovo legendi, ki sta pomemben del svetovnega tenisa.

Kakšen je vaš normalen dan?
Moje življenje je dobro. Ko ne potujem za moje dobrodelne organizacije in teniške ekshibicije, doma v Miamiju igram tenis, vadim v telovadnici in delam v pisarni za vse projekte. Poleg dela poskušam najti še nekaj časa za zabavo, včasih pa se odpravim na sprehod ali v kino.

Kaj najraje jeste?

Pokušam jesti zdravo, veliko sadja in zelenjave, toda včasih pridejo dnevi, ko si zaželim klasične ameriške hrane: pice, ocvrtih piščančjih perutničk … vse to seveda z dobro sladico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.