Šport
22 ogledov

Kvitova obeta, Kim strašno dobra

Petra Kvitova
1/20
Žurnal24 main
Zadnje mesto v četrtfinalu si je v dveh nizih proti Jekaterini Makarovi priigrala Kim Clijsters, že zjutraj pa so si uvrstitev med osem zagotovile Vera Zvonarjeva, Agnieszka Radwanska in Petra Kvitova.
Ste spregledali? V nedeljo se je v Melbournu zgodil najdaljši ženski dvoboj na grand slamih v zgodovini. Preverite, kako dolgo je trajal.

Drugopostavljena Vera Zvonarjeva je začela počasi, a zaostanek z 2:4 v prvem nizu proti Čehinji Iveti Benešovi nadoknadila in bila v nadaljevanju dominantna za zmago 6:4 in 6:1. "Na prejšnjih dveh grand slamih sem se veliko naučila. Zdaj se bolje poznam. Upam, da mi bodo izkušnje pomagale, da bom tukaj igrala najboljši tenis, ko bo to potrebno," je razmišljala Zvonarjeva, ki je lani izgubila finale Wimbledona in OP ZDA. Vero v četrtfinalu čaka težje delo, saj je Čehinja Petra Kvitova v odlični formi. Ta je v tem četrtem kolu s 3:6, 6:3 in 6:3 izločila Italijanko Flavio Pennetto. 20-letna Kvitova ni tako veliko presenečenje, kot se zdi, saj je že lani igrala polfinale na londonski sveti travi.

Presenečenja ni dovolila 12. nosilka s Poljske Agnieszka Radwanska, ki je kitajsko presenečenje Peng Shuai izločila v treh nizih s 7:5, 3:6 in 7:5. Zdaj jo čaka boljša iz zadnjega dvoboja osmine finala med Belgijko Kim Clijsters in Rusinjo Jekaterino Makarovo. To je bila s 7:6 in 6:2 Clijstersova. Mlada Rusinja je pokazala veliko živčkov in močnim backhandom trikratne zmagovalke turnirjev za grand slam ni bila kos.

Med mladinci ...
Slovenska predstavnika na mladinskem OP Avstralije sta v uvodnem kolu med dvojicami nastopila s polovičnim uspehom. Nastja Kolar in Danka Kovinić iz Črne gore sta upravičili naziv petih nosilk, Nik Razboršek pa je v navezi s Kanadčanom Andrewom Ochotto izgubil hitropotezni tretji niz.

OP Avstralije, 4. kolo (Ž):

Petra Kvitova (Češ/25) : Flavia Pennetta (Ita/22) 3:6, 6:3, 6:3;
Vera Zvonarjeva (Rus/2) : Iveta Benešova (Češ) 6:4, 6:1;
Agnieszka Radwanska (Pol/12) : Peng Shuai (Kit) 7:5, 3:6, 7:5;
Kim Clijsters (Bel, 3) : Jekaterina Makarova (Rus) 7:6, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.