Šport
14 ogledov

Lakovič: "Odločila turška agresivnost"

Jaka Lakovič proti Turkom ni blestel. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenski kapetan Jaka Lakovič v četrtfinalu ni imel svojega večera. Agresivna turška obramba ga je, tako kot Gorana Dragića, povsem zaustavila. A za razliko od Gogija je Jale prišel pred novinarje.

Jaka Lakovič je na tekmi s Turčijo dosegel osem točk (met iz igre 2:4) in imel dve podaji. O tem, kaj je odločilo tekmo, pa pravi: "Ključ do zmage je bila njihova agresivnost v obrambi, morda so si zmage tudi bolj želeli kot mi. Ne vem, kje so razlogi za to. Na koncu moramo priznati, da je bila Turčija boljša in da se je zasluženo uvrstila v polfinale."

 

Turški branilci s Keremom Tuncerijem in Ömarjem Onanom na čelu so v obrambi "uničili" slovensko branilsko vrsto. "Turki so se zelo dobro pripravili na tekmo. Vso pozornost so namenili branilcem, s tem so tudi odrezali naše akcije. Ni bilo tekočega prenosa žoge. Ob agresivni obrambi smo bili primorani zadnje sekunde reševati individualno ena na ena, kar pa je seveda proti tako agresivni obrambi najslabša rešitev. Tudi ko smo imeli odprte mete, jih za razliko od prejšnjih tekem nismo zadeli. Ampak zgrešeni meti so še najmanjši problem," pravi Lakovič, ki pravi, da morajo Slovenci v petek proti Špancem tekmo začeti povsem drugače: "Od začetka je treba iti v tekmo veliko bolj agresivno. Proti Avstraliji smo pokazali, da smo veliko bolj uspešni, če mi narekujemo ritem. Tako ni bilo v zadnji tekmi, ko so bili Turki veliko bolj odločni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.