Šport
47 ogledov

Le zakaj so ga pustili nazaj na kolo?

Toms Skujins Profimedias
Latvijski kolesar Toms Skujiņš jo je grdo skupil v padcu pri spustu.

Latvijec Toms Skujiņš je bil v drugi etapi kolesarske dirke po Kaliforniji član ubežne skupine, ko je pri spustu slabo ocenil ovinek in trdo pristal na asfaltu. Ubežniki so se takrat vozili s hitrostjo okoli 80 km/h.

Povsem omotičen se je poskušal vrniti na kolo, pri tem pa je le malo manjkalo, da ga niso zbili ostali kolesarji. Član ekipe Cannondale-Drapac je ob pomoči nevtralne servisne ekipe še zlezel na kolo, hitro pa je bilo opaziti, da ima velike težave z ravnotežjem. Kasneje ga je ustavila njegova ekipa.

"To je bil padec pri veliki hitrosti, zgodil pa se je takrat, ko je bila dirka razdrobljena. Zato so informacije počasnejše in odločitve težavnejše. Toms se je vrnil na kolo, a bilo je jasno, da ne more nadaljevati dirke. To je velik udarec za ekipo in njegove ambicije, a je šlo za resen padec, moral bo počakati, da se rane zacelijo," je dejal športni direktor ekipe Cannondale-Drapac Tom Southam.

Latvijec je ob padcu utrpel pretres možganov, zlomljeno ključnico in številne odrgnine po telesu. A to ga očitno ni preveč vrglo iz tira, saj je na twitterju zapisal: "Ne bi vam predlagal, da se odločite za dvoboj z asfaltom, ker boste izgubili."

Etapa Saganu, Majka ostaja vodilni

Ponoči po srednjeevropskem času so kolesarji sicer odkolesarili tretjo etapo, ki se je končala s sprintom. Najmočnejši v zadnjih metrih preizkušnje je bil Slovak Peter Sagan, ki je ugnal Nemca Ricka Zabla in Italijana Simoneja Consonnija, sotekmovalca Marka Kumpa v ekipi UAE.

Edini Slovenec na dirki Kump je etapo končal na 95. mestu in prvi prečkal ciljno črto v skupini, ki je za najboljšimi zaostala 31 sekund. V skupnem seštevku je Kump 110. Skupno vodstvo je obdržal Poljak Rafal Majka, ki ima dve sekundi prednosti pred Novozelndcem Georgom Bennettom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.