Šport
6108 ogledov

Legendi se trga srce zaradi Đokovića: "Ostal sem brez besed"

Novak Đoković Profimedia
Nekdanji trener Novaka Đokovića je bil globoko užaloščen ob novici o poškodbi kolena, zaradi katere je moral za zdaj še prvi igralec sveta odpovedati četrtfinalni dvoboj na Roland Garrosu.

24-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam Novak Đoković je v torek sporočil, da zaradi poškodbe kolena zapušča OP Francije, kjer bi se moral v četrtfinalu pomeriti z Norvežanom Casperjem Ruudom.

Srbskega zvezdnika je poškodba kolena prizadela v najslabšem možnem trenutku, saj sta v prihajajočih tednih na sporedu kar dva vrhunca sezone - Wimbledon in olimpijske igre v Parizu.

Đoković Pariz Šport Šok na Roland Garrosu, Đoković sporočil zelo slabo novico

Boris Becker | Avtor: Profimedia Profimedia
"Slaba novica za vse navijače Novaka Đokovića, med katere spadam tudi sam. Videlo se je že med dvobojem s Franciscom Cerundolom, kjer je šepal. S protibolečinskimi sredstvi je odigral peti niz, a je še isti dan svaril pred stanjem naslednje jutro," je komentiral Đokovićev nekdanji trener Boris Becker in razkril, da so Srba bolečine v kolenu spremljale že pred prihodom v Pariz: "Težave s kolenom je imel že na prejšnjih turnirjih, vendar o tem ni nikoli govoril. To je zelo grenka novica zanj. Želim mu hitro okrevanje in da bo pripravljen na travnato sezono. To je resna poškodba, ki se je ne da odpraviti čez noč. Ob tem sem ostal brez besed. Kolena so zelo pomembna za igro na travnati podlagi, kjer ves čas prihaja do zdrsov. Raztrgani medialni meniskus ni nedolžna stvar."

Čeprav se je sprva omenjala možnost konzervativnega zdravljenja, se je Đoković odločil za takojšnjo operacijo. Okrevanje naj bi trajalo vsaj tri tedne, kar bržkone pomeni, da bo izpustil grand slam na travi.

"Wimbledon se začne čez štiri tedne, olimpijske igre pa čez šest oziroma sedem. To je najslabši možni trenutek za poškodbo, še posebej za tako resno. Po takšni operaciji potrebuješ bergle, mišice pa v tem času oslabijo. Povrnitev 100-odstotnega zaupanja v koleno lahko traja več mesecev. Težak položaj za Novaka," je dodal Becker.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.