Šport
8 ogledov

''Lepo, da ima takšno mnenje''

luis enrique EPA
Nogometaši v Ligi prvakov bodo drevi in v sredo odigrali še preostale štiri obračune osmine finala.

Nogometaši v Ligi prvakov bodo drevi in v sredo odigrali še preostale štiri obračune osmine finala. Na prvih tekmah se bosta danes ob 20.45 pomerila Juventus in Bayern ter Arsenal in Barcelona, v sredo pa še PSV Eindhoven in Atletico Madrid Jana Oblaka ter Dinamo Kijev in Manchester City.

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
Arsene Wenger, trener topničarjev, je pred dvobojem Barcelono označil za superfavorita. ''Ne moti me. Lepo, da ima takšno mnenje. Razumljivo je, da nas smatra za superekipo, saj branimo naslov, a treba je stopiti na igrišče in se dokazati, z žogo ali brez,'' je trenerskemu kolegu sporočil Luis Enrique.

Klubi v Ligi prvakov so štiri tekme odigrali že prejšnji teden, ko je PSG z 2:1 odpravil Chelsea, Benfica z 1:0 Zenit iz Sankt Peterburga, Gent je izgubil z 2:3 proti Wolfsburgu, Roma pa z 0:2 proti Realu Madridu.

V Evropski ligi pa bodo v sredo in četrtek na sporedu povratni obračuni šestnajstine finala. Že v sredo bo Braga skušala potrditi zmago z 2:1 iz Siona, v četrtek pa bodo na sporedu preostali dvoboji.

Med njimi tudi tisti s slovenskimi nogometaši. Fiorentina Josipa Iličića bo gostovala pri Tottenhamu, doma je igrala 1:1, St. Etienne Roberta Berića bo v Baslu Andraža Šporarja branil prednost 3:2, Bayer Leverkusen Kevina Kampla pa bo doma skušal potrditi zmago 1:0, ki jo je dosegel pri Sportingu iz Lizbone.

Finale Lige prvakov bo 28. maja v Milanu, finale evropske lige pa 18. maja v Baslu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.