Šport
23 ogledov

Litva do svetovnega brona

Kestutis Kemzura
1/25
Žurnal24 main
Litovci, na SP so prišli s povabilom, so na tekmi za tretje mesto na svetovnem prvenstvu premagali srbsko reprezentanco z 99:88. Najboljši igralec tekme je bil Linas Kleiza s 33 točkami.

Litva, naslednja gostiteljica evropskega prvenstva, ki je na prvenstvo prišla celo s posebnim povabilom organizatorja, je osvojila tretje mesto na svetovnem prvenstvu, potem ko je premagala Srbijo z 99:88. Srbi so mišice napeli le v prvi četrtini, ko so po nekaj preciznih metih za tri točke (Novica Veličković in Marko Kešelj) in prevlade pod obročema povedli z 18:9. Tedaj je tekla šesta minuta. Nato se je razigral Paulius Jankunas in po delnem izidu 7:0 je Litva štiri minute kasneje povedla.

Gledalci so videli strelski šov fenomenalnega Linasa Kleize – do tretje četrtine je trojke metal 5:5 –, ki se je ustavil pri 33 točkah. Litovska prednost je rasla in rasla. Srbiji ni šlo ne v obrambi, Litovci so veliko bolje tekli, ne v napadu. Miloš Teodosić je poslušal nove in nove kozje molitvice Dušana Ivkovića. Prav nasprotno pa je Kleiza svoje moštvo v 29. minuti popeljal do izjemnih 22 točk naskoka.

Takšno zalogo so imeli Litovci še v zadnji četrtini, roko na srce pa so v zadnjih petih minutah tekme popustili. Srbija je dobila predvsem obrambnega elana in po nekaj uspešnih akcijah Novice Veličkovića, Duška Savanovića in Milana Mačvana je Srbija prišla "celo“ na minus 12. Veliko dlje pa ni šlo in evropsko prvenstvo naslednje leto bo Litva gostila kot tretje moštvo na svetu.

Svetovno prvenstvo v košarki, tekma za tretje mesto:


Litva : Srbija 99:88 (72:54, 48:38, 23:22)
Kleiza 33, Jankunas 15, Jasaitis 14; Veličković 18, Kešelj 12, Savanović 10 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.