Šport
20 ogledov

Ljudje nas še vedno gledajo kot mafijce

Trapattoni Makedonija Irska kvalifikacije Euro 2012 Skopje EPA
Italijanski nogomet je v ponedeljek znova razburkala vest, da so policisti aretirali več oseb, ki jih sumijo sodelovanja pri nezakonitih stavnicah. Giovanni Trapattoni omenjene novice ni sprejel najbolje.

Sloviti Giovanni Trapattoni je z irsko reprezentanco začel drugi del priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo. Italijan je svoje varovance popeljal v svojo domovino, natančneje v Toskano. Že prvo jutro pa ga je pričakala šokantna novica – v Italiji je izbruhnila nova afera zaradi nezakonitih stav.

Policija je pridržala 19 ljudi, med katerimi je tudi kapetan Lazia Stefano Mauri in še nekaj igralcev iz italijanskih klubov v prvi in drugi ligi. Policisti so obiskali tudi tabor italijanske reprezentance, kjer so opravili pogovor z branilcem Domenicom Criscitom, ki je osumljen, da je sodeloval pri nameščanju vsaj ene tekme. Criscito je seveda ostal brez nastopa na Euru, medtem ko je Trapattoni o vsem skupaj dejal: "To so strašne novice. Več let delam izven Italije in lahko rečem, da ustvarjamo slabo sliko o nogometu. Ljudje nas še vedno gledajo kot mafijce. To škodi vsem."

Nekdanji italijanski selektor je še dodal: "Odziv reprezentance? Jasno je, da bodo nekateri nezadovoljni, če ne gre za resnico. V nasprotnem primeru pa naj se italijanski nogomet dokončno očisti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.