Šport
14 ogledov

Mancevič bojkotira evropsko prvenstvo

Žurnal24 main
Trener Petra Mankoča Dimitrij Mancevič nam je poslal pismo, v katerem napoveduje bojkot evropskega prvenstva v Budimpešti zaradi dolgov do trenerjev. Pismo objavljamo v celoti.

Spoštovani.

Na tiskovni konferenci ob vrnitvi z evropskega prvenstva v Istanbulu (december 2009), kjer je Peter Mankoč osvojil dve kolajni ter dosegel novi svetovni rekord, sem odkrito in natančno spregovoril o problemih funkcioniranja Plavalne zveze Slovenije pod novim vodstvom (predsednik g. Darjan Petrič).

Za odziv na problematiko smo poklicali predsednika PZS Darjana Petriča, a zaradi sestanka še ni bil dosegljiv. Ni nam uspelo priklicati niti Petra Mankoča.

Ob tem sem poudaril neurejen status trenerjev, ki so bili angažirani s strani PZS za potrebe udeležbe na omenjenem evropskem prvenstvu. Posebej sem izpostavil velikost stroškov, ki jih nosijo trenerji: uporaba osebnih telefonov za potrebe reprezentance, odsotnost finančnih nadomestil, izpad osebnih dohodkov v času dela za reprezentanco. Omenjeni problemi so še bolj pereči, ker PZS že leta in leta ne izpolnjuje svojih finančnih obveznosti do trenerjev (izplačilo nagrad za dosežke v preteklih letih).  

V zaključku svojega nastopa sem napovedal bojkot naslednje reprezentančne akcije, če zadeva ne bo urejena za nazaj oziroma če trenerji ne bomo dobili povrnjenih stroškov.

V času od tiskovne konference do danes sem napisal dva dopisa na PZS. Na žalost v vsem tem času nobena od odgovornih oseb na PZS ni našla časa za pogovor z menoj oziroma od PZS ni prišel noben pozitivni odgovor ali načrt realizacije zapadlih dolgov.

Ni skrivnost, da je ignoriranje problematike že stalnica v delu novega vodstva PZS. Zato sem se odločil za realizacijo svoje napovedi, ki sem jo podal na tiskovni konferenci decembra 2009.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.