Šport
20 ogledov

Martina Glagow spet prva

Martina Glagow je odlično začela sezono: z dvema zmagama. Žurnal24 main
Biatlonke so se v Kontiolahtiju na Finskem pomerile še v sprintu. Na 7,5 kilometra dolgi progi je drugič v tej sezoni zmagala Nemka Martina Glagow, ki je bila najboljša že na četrtkovi posamični tekmi.
 

Kontiolahti, sprint 7,5 km (Ž)

1. M. Glagow (NEM) 21:24,1 (0)
2. K. Wilhelm (NEM) + 0,3 (1)
3. T. Berger (NOR) + 0,6 (0)
14. T. Gregorin (SLO) +28,5 (1)
37. A. Mali (SLO) +1:27,2 (1)
39. D. Grudiček Ravnikar (SLO) +1:31,9 (2)
75. T. Brankovič Likozar (SLO) +2:21,5 (3)

Biatlonke so se v Kontiolahtiju na Finskem pomerile še v sprintu na 7,5 kilometra dolgi progi. Drugo zmago v letošnji sezoni je dosegla Nemka Martina Glagow , ki se je prvega mesta veselila že na četrtkovi posamični tekmi. Drugo mesto je osvojila Nemka Kati Wilhelm , tretje pa Norvežanka Tora Berger . Med Slovenkami je bila spet najhitrejša Teja Gregorin , ki je zasedla 14. mesto, Andreja Mali je bila 37., Dijana Grudiček Ravnikar 39. in Tadeja Brankovič Likozar 75.

Teja Gregorin je bila spet najboljša Slovenka. © Action Images

 
Že na drugi letošnji preizkušnji so tekmovalke poskrbele za izjemno razburljiv razplet, saj so odločale desetinke sekunde. Na koncu je bila zmagovalka na drugi tekmi ista kot na prvi, zmago pa si je 28-letna Bavarka priborila predvsem na strelišču, saj je bila drugouvrščena Wilhelmova v smučini precej hitrejša, a je morala še enkrat v kazenski krog. Na koncu je bila razlika med tekmovalkama vsega tri desetinke sekunde. Zelo hitra je bila v smučini tudi Bergerjeva, ki pa je čas izgubljala med počasnim streljanjem in tam pustila prvo letošnjo zmago. Kako izenačena je bila tekma, še najbolje pove podatek, da je četrtouvrščena Nemka Andrea Henkel , ki je po zadnjem streljanju še vodila, zaostala vsega tri sekunde, v 30 sekundah za zmagovalko pa se je zvrstilo kar 15 biatlonk.

V petnajsterici je bila spet najbolje razpoložena Slovenka Teja Gregorin, ki je uvrstitev med deseterico zapravila na drugem streljanju, ko je enkrat morala v kazenski krog, spet pa je potrdila, da je povsem blizu najboljšim, kar pa ne velja za preostale tekmovalke. Malijeva, ki je v četrtek osvojila dve točki svetovnega pokala, preveč izgublja na strelišču in je ob dodatnem kazenskem krogu tokrat ostala brez točk. Tekaško zelo solidno pripravljena je Dijana Ravnikar, ki pa ji dveh kazenskih krogov ni uspelo nadomestiti, nekako brez prave forme pa je na uvodu sezone najboljša Slovenka v zadnjih letih Tadeja Brankovič Likozar, ki pa se ni uvrstila niti na nedeljsko zasledovalno tekmo.


Tadeja Brankovič Likozar še ni našla stare forme. © Action Images

 
"Tudi z današnjo tekmo sem zadovoljna, saj sem dokazala, da sem med najboljšimi. Žal mi je le, da sem zgrešila prav zadnji strel, kjer sem zapravila precej boljšo uvrstitev, saj smo bile v ospredju res vse tekmovalke zelo izenačene in ta strel je danes odločal najmanj o desetih mestih. Vsekakor pa je bila tudi današnja tekma lep obet pred zasledovanjem, kjer prav tako verjamem v visoko uvrstitev," je po tekmi povedala Gregorinova.

V petek (13.45) bodo v Kontiolahtiju v sprintu nastopili moški, v nedeljo pa bosta na sporedu obe zasledovalni tekmi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.