Šport
2292 ogledov

Med oškodovanci tudi slovenski as Mohorič

Matej Mohorič Profimedia
Nepridipravi so iz Shimanovega centra odnesli šest koles, med katerimi je bilo tudi kolo Mateja Mohoriča, s katerim je prišel do etapne zmage na Touru.

Iz Shimano Experience Centra v Valkenburgu na Nizozemskem so tatovi odnesli šest koles svetovnih zvezdnikov, tudi kolo slovenskega asa Mateja Mohoriča, s katerim je dobil 19. etapo lanske dirke po Franciji, poroča portal Siol.net.

V Valkenburgu so tatovi vlomili v razstavni prostor podjetja Shimano o kolesarstvu, ribištvu in veslanju, ter odnesli šest koles svetovnih kolesarskih zvezdnikov, ki so bili tam krajši čas na ogled.

"Odleglo nam je, ker ni bilo poškodovanih, tatvina se je zgodilo ponoči, ko na prizorišču ni bilo osebja. Ukradena kolesa presegajo kakršnokoli denarno vrednost in so del kolesarske zgodovine na dirki po Franciji, svetovnih prvenstvih, olimpijskih igrah in številnih drugih odmevnih kolesarskih dogodkih širom sveta. Če imate kakršnekoli informacije v zvezi s krajo koles ali če bi vam jih kdo želel prodati, vas prosimo, da kontaktirate lokalne oblasti," so sporočili iz podjetja.

Poleg Mohoričevega so izginila tudi kolesa Mathieuja van der Poela, Egana Bernala, Fabia Jakobsena, Juliana Alaphilippa in Petra Sagana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shimano Road (@shimanoroad)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.