Šport
23 ogledov

Melo krvnik Brazilije, tulipani v polfinalu

Melo in Robben
1/44
Žurnal24 main
Nizozemska je prva polfinalistka letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu! V prvi četrtfinalni tekmi so Tulipani premagali petkratne svetovne prvake Brazilce.

Tekmo so bolje začeli Brazilci, ki so premoč pokazali v 10. minuti prvega polčasa, ko je Robinho po lepi globinski podaji z udarcem ''s prve'' premagal nizozemskega vratarja Stekelenburga. Prvi polčas ni postregel z dinamično igro, taktični boj pa so dobili Brazilci.

V drugem polčasu so se Nizozemci iz slačilnice vrnili kot prerojeni. Hitro so prevzeli pobudo in postali boljši nasprotnik, kar jim je v 53. minuti prineslo tudi izenačenje. Žogo je po podaji Wesleyja Sneiderja v lasten gol pospravil Felipe Melo. Prav ''podajalec'' pri prvem zadetku pa je Nizozemce že čez slabih 15 minut popeljal v vodstvo, potem ko je po podaji s kota premagal vratarja Julia Cesarja. Da bi bila Melova tragika še večja, je dobrih 15 minut do konca rednega dela prejel neposredni rdeči karton, ko je nespametno (namerno) pohodil Robbna in s tem onemogočil konkretnejše napade Brazilcev vse do konca dvoboja.

 

Četrtfinale SP 2010:


Nizozemska
: Brazilija 2:1 (0:1)
Melo (53, a.g.), Sneijder (68); Robinho (10)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.