Šport
11 ogledov

Montreal zadel na loteriji in presenetil Račke

montreal canadiens Reuters
V severnoameriški ligi NHL so bile v sredo odigrane štiri tekme. Za presenečenje je poskrbel Montreal, ki je po kazenskih strelih v gosteh premagal vodilni Anaheim, s tem pa je naredil velik korak k uvrstitvi v končnico.

Po kazenskih strelih tekme med Montrealom in Anaheimom je bil izid 3:2, v šesti seriji je odločilni gol dosegel Andrej Markov. Eden od junakov tekme je bil gostujoči vratar Dustin Tokarski, ki je odigral svojo prvo tekmo v ligi v zadnjih dveh letih (slovaški vratar Peter Budaj je dobil odmor), zaustavil 39 strelov, po obrambi kazenskega strela Sakuju Koivuju je tudi končal tekmo.

Calgary je v boju za končnico praktično že odpisan, a je vseeno odvzel pomembni točki Ottawi; zmagal je s 4:1. Svoj prvi gol v NHL je dosegel finski up Markus Granlund, izkazali pa so se tudi drugi mladci, ki so letos večino časa preživeli v ligi AHL, v podružnični ekipi Abbotsford Heat. Med njimi je bil Granludov finski rojak, vratar Joni Ortio, ki je pri svoji prvi zmagi v NHL obranil 30 strelov.

Pravo točo golov so gledalci videli v Philadelphii, kjer je domača ekipa s 6:4 ugnala Washington. Po dva gola za zmagovalce sta dosegla Claude Giroux in Jakub Voráček, potem ko so se gosti, ki so po polovici že zaostajali z 0:4, vrnili v tekmo, znižali izid na 4:5, pa jih je v zadnji minuti dokončno pokopal Steve Downie.

Toronto je v New Yorku po podaljšku s 3:2 premagal Rangerje, junak dvoboja je bil Tyler Bozak, ki je s svojim drugim golom na tekmi odločil dodatne minute.

Liga NHL, rezultati:

New York Rangers : Toronto Maple Leafs 2:3*
Philadelphia Flyers : Washington Capitals 6:4
Calgary Flames : Ottawa Senators 4:1
Anaheim Ducks : Montreal Canadiens 3:4**

* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.