Šport > Moto športi
20 ogledov

1983: prvi Schumijev intervju

Kajne, da ga ni težko prepoznati? Nemec Michael Schumacher. Intervju z njim iz l
1/2
Žurnal24 main
Velika brada, odločne besede, nekaj več las, sicer pa tak kot danes. Pisalo se je leto 1983. Star je bil 14 let in že uspešen dirkač v kartingu. Nastopal je pod zastavo Luksemburga. Zagotovo ga prepoznate.

Schumijeva kariera v videu, 1. del
Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 in zmagovalec 91 dirk v najelitnejšem dirkaškem tekmovanju se je letos vrnil na dirkališča, star 41 let. Njegova kariera se je začela že daljnega leta 1974, ko je postal najmlajši član karting kluba iz domačega Kerpna. Klubski prvak je postal pri šestih letih. Na regijskih in evropskih dirkah s karti je začel nastopati star 12 let, a pod zastavo Luksemburga, saj je nemško licenco dobil šele, ko je dopolnil 14 let. Iz tistih časov je tudi eden njegovih prvih intervjujev (iz leta 1983). Poglejte ga v dodanem videu, s katerim začenjajo zgodbo o Schumijevi karieri z najbolj nepozabnimi videoposnetki. Na tem mestu še povejmo, da je med letoma 1983 in 1987 osvojil večino naslovov na nemških in evropskih dirkah s karti.

Se nadaljuje ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.