Šport > Moto športi
34 ogledov

1999: tragični dan v Schumijevi karieri

S Ferrarijem se je Michael Schumacher zaril pod zaščitne gume in si zlomil nogo.
1/2
Žurnal24 main
Spomladi je dobil dve dirki. Bil je odličen. Michael Schumacher bi lahko prvič s Ferrarijem postal prvak. A si je v Silverstonu zlomil nogo. Spomnimo se v 15. delu naše video-zgodbe njegove kariere.

Schumijeva kariera v videu, 15. del
Potem ko mu je trikrat zapored naslov prvaka za las izpolzel iz rok, je bil Michael Schumacher odločen, da v svoji četrti sezoni s Ferrarijem le uspe. In leta 1999 bi mu uspelo, če ga ne bo zaustavila višja sila. Na VN Velike Britanije so mu pred zavojem Stowe odpovedale zavore in z vso hitrostjo se je zaril v zaščitno ogrado. Poglejte v dodanem videu. Zaradi zlomljene noge je moral počivati dobre tri mesece (šest dirk). V tem času si je kljub le eni zmagi Mika Häkkinen  (McLaren Mercedes) ustvaril previsoko prednost in za Nemca je bil bitka za prvaka izgubljena (so pa osvojili vsaj ekipni naslov). A to je bilo še zadnje razočaranje pred petimi zaporednimi zmagoslavnimi sezonami.

Se nadaljuje … (po VN Kanade 2010)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.