Šport > Moto športi
19 ogledov

Bottasa mika Räikkönenov sedež?

valtteri bottas williams Reuters
Valtteri Bottas je namignil, da bi po koncu letošnje sezone lahko zapustil Williams in kariero nadaljeval v eni od najmočnejših ekip.

Sir Frank Williams, šef britanske ekipe, katere član je Valtteri Bottas, je 25-letnega Finca nekoč opisal kot ''enega najbolj nadarjenih mladih dirkačev, kar sem jih kdajkoli videl'', tehnični direktor Pat Symonds pa ga postavlja ob bok legendam, kot so Michael Schumacher, Ayrton Senna in Sebastian Vettel. ''To so zelo spodbudne besede,'' je po testiranjih v Jerezu dejal Bottas.

Finski dirkač je upravičil zaupanje Williamsa, saj je lani šestkrat stopil na zmagovalne stopničke in sezono končal na četrtem mestu dirkaškega seštevka - pred moštvenim kolegom Felipejem Masso, branilcem naslova Vettlom in dvakratnim svetovnim prvakom Fernandom Alonsom.

valtteri bottas felie massa williams | Avtor: Reuters Reuters
Bottasova pogodba z Williamsom poteče ob koncu letošnje sezone, dirkač pa ne izključuje možnosti, da bi prevzel sedež rojaka Kimija Räikkönena. Nekdanjemu svetovnemu prvaku se pogodba s Ferrarijem izteče ob koncu leta 2015 z možnostjo podaljšanja še za eno leto. ''Od mene in ekipe je odvisno, če se bomo letos dobro odrezali. Če bomo slabi in ne bom podpisal, pač ne bom podpisal,'' je v svojem slogu zabrusil Kimi.

Bottas je posredno priznal, da bi ga zanimala  selitev k Ferrariju, a le v primeru, da bodo rdeči razpolagali z najhitrejšim dirkalnikom v paddocku F1. ''O Kimijevi pogodbi ne vem ničesar. Vem pa, da hočem dirkati v najhitrejšem dirkalniku, ki je na voljo. To je vse, kar lahko povem. Ne vem, če je interes. Morda bi se morali o tem pogovoriti z mojim agentom,'' je bil skrivnosten Finec.

Najprej stopničke, potem zmage

Bottas je z dobrimi predstavami v lanski sezoni pritegnil pozornost Ferrarija in Mercedesa in čeprav je Williams za zdaj konkurenčen najboljšim, se proračunsko ne more primerjati z velikani elitnega dirkaškega športa. Finec je pred uvodom v novo sezono optimističen. ''Dirkalnik je dokaj podoben, nekoliko boljši. Težko je reči, kje smo v primerjavi z drugimi. Prvih nekaj dirk bo dalo jasnejše odgovore. Občutek mi pravi, da bo to dobro leto. Vesel bi bil, če bi se na začetku sezone potegovali za stopničke in kasneje tudi za zmage,'' je sklenil Bottas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.