Šport > Moto športi
12 ogledov

Dirk? Ne, največji Nemec je Schumi!

Michael Schumacher ponosen 2010
1/10
Reuters
"Schumi je največji," z velikanskimi črkami piše na bild.de. Po tem, ko je Dirk Nowitzki prejel šampionski prstan MVP-ja, so naredili anketo, kdo je največji nemški športnik vseh časov. Košarkar je tretji.

Bild je bralcem v izboru ponudil 50 športnikov, več kot 28 odstotkov glasov od več kot 56 tisoč glasovalcev pa je dobil dirkač formule 1 Michael Schumacher. "Vau, to pa je čast in me zelo veseli. To je veliko priznanje. Hvala vsem, ki so glasovali zame," je o "zmagi" dejal nekdanji svetovni prvak z Benettonom in Ferrarijem in danes malo manj uspešen dirkač Mercedesa. "Schumi si je zaslužil. Le kako ne bi bil največji, če je pa sedemkratni prvak," je dejal legendarni nogometaš Franz Beckenbauer. "Individualni športniki vedno osvajajo takšne nazive."

Na drugem mestu je s 13 odstotki pristal prav Beckenbauer. Dirk Nowitzki je v glasovanju zasedel tretje mesto z 12,4 odstotka glasov. Najvišje uvrščena športnica je na četrtem mestu - legendarna tenisačica Steffi Graf (10,47 odstotka). S 3,99 odstotka na petem mestu sledi nekdanji nogometaš Fritz Walter, 3,18 odstotka pa je na šestem mestu dobil tenisač Boris Becker. Druga od le dveh športnic v top 10 je biatlonka Magdalena Neuner na sedmem mestu (2,98 odstotka). Z 2,53 odstotka je na osmem mestu legendarni nogometaš Gerd Müller. Deseterico končujeta nekdanji boksar Max Schmeling (2,34 odstotka) in eden od četverice še aktivnih v top 10, dirkač Sebastian Vettel (1,84 odstotka).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.