Šport > Moto športi
583 ogledov

Grozljiv trk Marqueza in Bagnaie, prvak ukleščen med dvema motocikloma

Alex Marquez in Francesco Bagnaia X
Navijačem je zastal dih, ko sta se na dirki za VN Aragonije zapletla aktualni svetovni prvak razreda motoGP Francesco Bagnaia in Alex Marquez, ki sta se borila za tretje mesto.

Oba sta dirko zaključila brez točk, saj sta se zapletla v hud padec, potem ko je Alex Marquez v enem od ovinkov podaljšal linijo. Dirkača sta se zapletla in en drugega odnesla v pesek, pri tem pa sta oba grdo padla, marsikateremu navijaču pred TV-ekrani je v tistem trenutku zastal dih. 

Na srečo (in presenečenje vseh) sta se oba po grozljivem trku in padcu sama pobrala s tal, toda na koncu so kamere vendarle ujele, kako je Alex Marquez šepal v garažah. 

Veseli dejstvo, da se v boju za naslov svetovnega prvaka ni poškodoval branilec naslova Francesco Bagnaia, ki je bil nekaj časa ukleščen med dvema motocikloma, ki sta po pesku drsela z veliko hitrostjo. Kljub temu pa je Italijan v primerjavi z vodilnim Jorgejem Martinom, ki je tokrat vpisal drugo mesto, izgubil precej pomembnih točk, zdaj za Špancem namreč v skupnem seštevku zaostaja že 23 točk.

Več o dirki, ki jo je dobil Alexov brat Marc Marquez, si lahko preberete tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.