Šport > Moto športi
92 ogledov

Hamilton ima že od rane mladosti težave z duševnim zdravjem

Lewis Hamilton Epa
Eden najboljših dirkačev vseh časov Lewis Hamilton se že od najstniških let bori z depresijo.

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Britanec Lewis Hamilton je v intervjuju za domači Times razkril, da se je že od otroštva boril z depresijo. Kot je dejal zdaj 39-letni dirkač, se je najprej soočal z ustrahovanjem v šoli, nato pa še s pritiski v športu, ko je zasledoval kariero na avtomobilskih dirkah.

Hamilton, ki tekmuje od svojega šestega leta, je dejal, da se je tudi kot odrasel boril z depresijo in da je o tem težko govoril, pogovor za Times povzema agencija Reuters.

"Mislim, da je bil to pritisk zaradi dirkanja in stiske v šoli. Ustrahovanje s strani drugih otrok. O tem nisem imel s kom govoriti," je dejal Hamilton.

"Vse življenje sem se boril z duševnim zdravjem, z depresijo že zelo zgodaj, ko sem bil star okoli 13 let. Ko sem bil v svojih dvajsetih, sem imel nekaj res težkih obdobij," je še dejal v intervjuju za Times.

Lewis Hamilton | Avtor: Epa Epa

Hamilton je v formuli 1 debitiral leta 2007, ko je bil star 21 let, in postal prvi temnopolti voznik v svetovnem prvenstvu. Že v svoji drugi sezoni se je na kontroverzen način veselil prvega naslova svetovnega prvaka, leta 2020 pa je s sedmo lovoriko izenačil rekord Michaela Schumacherja.

"Spoznaš stvari, ki so ti jih posredovali starši, opaziš te vzorce, kako se na stvari odzivaš, kako lahko to spremeniš," je dejal. "Kar me je morda jezilo v preteklosti, me danes ne jezi. Sem veliko bolj uglajen."

Na vprašanje, ali si je kdaj posikal tudi strokovno pomoč, je rekorder po številu zmag na dirkah za veliko nagrado dejal: "Pred leti sem se o tem pogovoarjal z neko žensko, vendar mi ni bilo preveč v pomoč. Danes bi želel najti koga."

Dirkač Mercedesa, ki naj bi se prihodnje leto pridružil Ferrariju, je ta čas šesti v prvenstvu, naslednja dirka formule 1 pa bo prihodnji mesec v Austinu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice