Šport > Moto športi
5355 ogledov

Video: Prado nešportno sklatil Gajserja, nato slavil novo zmago

Tim Gajser Profimedia
Gajser po padcu četrti v Lomboku, zmagal Prado.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v indonezijskem Lomboku za VN Zahodne Nuse Tenggare osvojil četrto mesto. Najboljši je bil Španec Jorge Prado. Drugi slovenski predstavnik v razredu MXGP Jan Pancar je bil deseti.

V prvi vožnji je bil Gajser tretji za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom in Pradom. V drugi je Gajser sprva vozil na drugem mestu, se po padcu Herlingsa prebil v vodstvo, a ga je v šestem krogu Prado prehitel, se mu namerno nastavil na pot, Gajser pa je ob neizoginem stiku s Špancem padel. Nekaj krogov pozneje je bil slovenski dirkač, ki je imel najverjetneje težave s poškodovanim motorjem, še enkrat na tleh, tako da je zdrsnil na peto mesto.

Takšen razplet druge vožnje je pomenil, da je Gajser ostal brez stopničk zmagovalnega odra, saj je imel enako število točk (36) kot Nizozemec Calvin Vlaandern, a slabšo drugo vožnjo. Slavil je Prado (47) pred Herlingsom, ki je imel enak točkovni izkupiček. Pancar je prvo vožnjo končal na 12. mestu, drugo na devetem, skupno je bil deseti na dirki.

Po prvi od dveh indonezijskih dirk ima Gajser v SP zdaj 555 točk, Prado pa 533. Pancar je s 140 na 15. mestu. Že naslednji teden bo na istem prizorišču še dirka za VN Lomboka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 13:59 30.junij 2024.

    Navijam za Tima, želim mu vse dobro, ampak iz posnetka je jasno razvidno, da je šlo za običajno dirkaško nesrečo! Prado je iz notranje linije na skoku prišel za dolžino motorja pred Tima, ter mu pravočasno zaprl idealno linijo za ...prikaži več vstop v ovinek. Do stika je prišlo predvsem zaradi Timove napake! Najprej, da ni branil mesta iz idealne notranje linije, potem ko je mu je Prado odvzel linijo pa prehiter ali preveč neučakan!? Podobnih incidentov v motokrosu je bilo že nič koliko in tudi ta ni zadnji!

  • Friderik1950 11:19 30.junij 2024.

    Ob takem namernem naletu, se ga je potrebno popolnoma znebiti, brez milosti, ker drugače bo drugi nalet lahko za Tima usoden, posebej na dirkakiščih, kjer so sodniki nepomembni.

Sorodne novice