Šport > Moto športi
23 ogledov

Kubica odpuščen iz bolnišnice

Robert Kubica (Foto: EPA) EPA
Poljski dirkač Robert Kubica je 11 tednov po nesreči na reliju v Italiji zapustil bolnišnico v Genovi. Član Lotusa Renaulta bo rehabilitacijo nadaljeval doma, ni še znano, kdaj se bo lahko vrnil v dirkalnik.

Iz bolnišnice so sporočili, da je zdravstveno stanje 26-letnega poljskega dirkača Roberta Kubice dobro in da lahko nadaljuje program rehabilitacije izven bolnišnice. V njej je bil Kubica vse od 6. februarja, ko se je na reliju v Italiji s škodo fabio zaletel v zaščitni zid. Dirkalnik je predrla kovinska odbojna ograja, ki je Kubici povzročila številne poškodbe. Najhuje je bilo prizadeto zapestje desne roke, grozila je celo amputacija, a so mu roko rešili po večurni operaciji. Poljak je nato prestal še več zahtevnih operacij zapestja, rame in komolca. Zaradi poškodbe je Kubico, ki ima v formuli 176 nastopov, v tej sezoni v ekipi zamenjal Nemec Nick Heidfeld.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.