Šport > Moto športi
81 ogledov

Leclerc slavil na dirki za veliko nagrado Italije

Charles Leclerc Profimedia
Monaški dirkač formule 1 Charles Leclerc (Ferrari) je slavil na dirki za VN Italije v Monzi. Drugo in tretje mesto sta osvojila voznika McLarna Avstralec Oscar Piastri in Britanec Lando Norris. Vodilni v skupnem seštevku Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil šele šesti.

Voznika McLarna sta sicer imela pobudo na začetku dirke, a je Leclerc na koncu presenetil oba dirkača s taktiko enega postanka in po 30. krogu pričel prevzemati pobudo. Na koncu je Piastrija ugnal za 2,644 sekunde, Norrisa pa za več kot šest sekund.

"Občutek je neverjeten. V zadnjih krogih sem bil izjemno čustven. Zadovoljen sem z delom celotne ekipe, a menim, da je na naslednji dirki v Bakuju še vedno favorit McLaren," je po domači zmagi za Ferrari dejal Leclerc, ki po današnji zmagi v skupnem seštevku zaseda tretje mesto.

Za 26-letnega Leclerca je to druga letošnja zmaga, potem ko je dobil tudi domačo veliko nagrado Monaka. Skupno je bila to njegova sedma zmaga v karieri, današnjo preizkušnjo pa je začel s četrtega startnega položaja v sobotnih kvalifikacijah.

Četrto mesto je zasedel drugi Ferrarijev voznik Carlos Sainz. Peto in šesto mesto sta zasedla sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) in vodilni v skupnem seštevku Nizozemec Max Verstappen.

Slednji je v dosedanjem poteku sezone zbral 303 točke in ima tako 62 točk naskoka pred drugovrščenim Landom Norrisom. Današnji zmagovalec Leclerc je skupaj zbral 217 točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.