Šport > Moto športi
159 ogledov

Mercedes končno potrdil naslednika Hamiltona

Hamilton Profimedia
V velike čevlje sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 bo stopil komaj 18-letni Andrea Kimi Antonelli.

Le dan po nezgodi na treningu so v moštvu Mercedesa sporočili, da je njihov bodoči voznik za sezono 2025 18-letni Italijan Andrea Kimi Antonelli. Najstniki iz Bologne bo tako tudi uradno nasledil Britanca Lewisa Hamiltona v bolidu formule 1. Devetintridesetletni Hamilton se po sezoni namreč seli k Ferrariju.

Menjava v bolidu je bila že dlje časa "javna tajna". Vodja ekipe Mercedesa Toto Wolff je večkrat glasno in odkrito govoril o prihodu Antonellija. Javno pa je ekipa novico potrdila v Monzi na Ferrarijevi dirki, kjer novosti običajno obelodani Scuderia.

Antonelli je v petek v ekipi Mercedesa debitiral na treningu, a že po nekaj minutah bolid zapeljal v gume. Drugi voznik Mercedesa ostaja George Russell. "Naš par združuje izkušnje, talent, mladost in hitrost," je prepričan Wolff. "Imamo perfekten par, da odpremo novo poglavje naše zgodovine."

Antonelli je v nedeljo dopolnil 18 let, kar je pogoj za nastop na dirki F1, čeprav ima serija posebno pravilo, ki pod določenimi pravili dovoljuje izjemo.

Gre za voznika Mercedesove šole, ki trenutno nastopa v ekipi Prema. Pri tem gre za izjemen talent, ki je preskočil formulo 3 in nastopa v formuli 2.

Andrea Kimi Antonelli | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.