Šport > Moto športi
192 ogledov

Moštveni kolega: "Vesel sem, da Alonso odhaja"

Fernando Alonso in Esteban Cono Epa
Francoski dirkač Esteban Ocon je pozdravil selitev Fernanda Alonsa k Aston Martinu.

Dirkač Alpine-Renaulta Esteban Ocon je presrečen, ker mu v prihodnji sezoni formule 1 ne bo več treba deliti garaže s Fernandom Alonsom.

Dvakratni svetovni prvak se namreč seli k Aston Martinu, kjer bo zasedel prazen sedež po upokojitvi Sebastiana Vettla.

Napetosti med Alonsom in Oconom so se približale vrelišču med predzadnjim dirkaškim koncem tedna sezone v Braziliji, kjer sta moštvena kolega trčila med sprintersko dirko.

"Tako je že celo sezono," je krivdo za kontakt Oconu pripisal Alonso.

Fernando Alonso in Esteban Cono | Avtor: Epa Epa
Francoz se je zdaj odzval. "Seveda sem bil razočaran nad njegovimi izjavami v medijih. Nikoli se nisva pogovorila o tem. Ohranil bom spoštovanje, ki ga imam do njega," je dejal Ocon.

"Vesel sem, da bo odslej dirkal za Aston Martin, mi pa bomo še naprej peljali svojo zgodbo. Iskreno povedano, v tej ekipi sem opravil 98% odstotkov dela, on pa samo dva. Bil sem preobremenjen. Zadolžen sem bil za ves razvoj v simulatorju in se udeleževal vseh poslovnih potovanj," je dodal.

Ocon je sezono končal na osmem mestu, Alonso mesto za njim. Moštvo je osvojilo četrto mesto v konstruktorski razvrstitvi. V prihodnji sezoni bo ob Oconu dirkal Pierre Gasly, s katerim se poznata že iz otroštva.

"Prvi gokart, ki ga je vozil, je bil moj. Tekmovala sta na istih drikališčih. Sanjala sva o tem, da bova nekoč dirkala v F1. To nama je uspelo. Komaj čakam, da začnemo," je optimističen Ocon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.