Šport > Moto športi
7092 ogledov

Najsmrtonosnejša dirka na svetu vzela življenji očeta in sina

Šport: Najsmrtonosnejša dirka na svetu vzela življenji očeta in sina Reševalni pas/Twitter
Najbolj nevarna in tvegana dirkaška preizkušnja na svetu je terjala še dve življenji.

Na dirki prikoličarjev v okviru zloglasne dirkaške preizkušnje Isle of Man TT sta se smrtno ponesrečila oče in sin Roger and Bradley Stockton.

Dirkaški par iz Creweja v Cheshiru je bil vpleten v hud incident v predelu Ago's Leap v zadnjem krogu dirke, ki je bila zaradi nesreče takoj prekinjena. Nadaljnji tekmovalni program je bil odpovedan zaradi slabega vremena. 

Oče in sin sta postala četrta oziroma peta smrtna žrtev letošnje izvedbe kontroverzne dirke.

Šestinpetdesetletni Roger je bil izkušeni dirkaški veteran, čigar letošnji nastop je bil že njegov 20. na Isle of Man TT, medtem ko je njegov 21-letni sin pred dnevi doživel svoj ognjeni krst.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Roger je v svoji karieri dosegel dvanajst uvrstitev med najboljših 20 in štiri uvrstitve med top 10 ter deset bronastih replik. Bradley je bil novinec v TT-ju in je v ponedeljek končal svojo prvo TT dirko ter si skupaj z očetom zagotovil impresivno osmo mesto. 2022 je bila njuna peta skupna sezona, redno pa sta se uvrščala na stopničke in dosegala vidne uvrstitve v britanskem prvenstvu F2 Sidecar Cup, kjer sta lani osvojila končno drugo mesto. V imenu tekmovanja izrekamo globoke sožalje družini in prijateljem," so zapisali organizatorji.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.