Šport > Moto športi
17386 ogledov

Nova operacija za Schumija: Ne vemo, če bo pomagalo

michael schumacher Epa
Zdravniki so se odločili za novo operacijo.

Sedemkratni svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher se že nekaj časa nahaja v Parizu, kjer nad njegovim stanjem skrbi zdravnik Phillipe Menasché. Schumacher je bil deležen terapije z matičnimi celicami, po pisanju italijanskega Contra Copertina pa bo omenjeni zdravnik izvedel novo operacijo.

"Cilj je regeneracija Michaelovega živčnega sistema," je izjavil Menasché, italijanski nevrokirurg Nicola Acciari pa pravi, da Schumacher trpi za atrofijo mišic in osteoporozo. Do obeh je prišlo zaradi pomanjkanja fizične aktivnosti. 

schumacher massa Felipe Massa Šport "Vem, kako je s Schumijem, imam vse informacije"

"V zadnjih 20 letih je znanost prišla do izjemnega napredka na področju matičnih celih, a to ne spreminja dejstva, da še vedno vemo zelo malo o delovanju možganov. Nismo sposobni napovedati, kakšne rezultate bo dala operacija," je dejal Acciari.

Bivši šef Ferrarija Jean Todt je sicer eden izmed redkih, ki imajo dostop do Schumacherja. "Vedno sem previden pri izjavah o njem. Ampak to je resnica, eno izmed dirk sem gledal z Michaelom v njegovi hiši v Švici," je pred časom dejal Francoz.

Pred kratkim se je oglasil tudi Felipe Massa, Nemčev dirkaški kolega pri Ferrariju. "Vem, kako je z njim, imam vse informacije. Bila sva si zelo blizu," je izjavil Brazilec za Fox Sports in dodal: "Z njegovo ženo Corinno se sicer nisem pogosto družil, ker je le redko prihajala na dirke. Moramo se zavedati, da ta položaj ni niti malo lahek. Moramo spoštovati željo družine, ki ne želi, da bi reči prišle v javnost. Kdo sem jaz, da bi to storil?"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.