Šport > Moto športi
293 ogledov

Oče dirkača Red Bulla po sinovi nesreči v bolnišnici

Sergio Perez Profimedia
V Mexico Cityju so hospitalizirali očeta mehiškega dirkača formule 1 Sergia Pereza.

Antonia Pereza Garibayja, očeta in najbolj gorečega podpornika dirkača Red Bulla Sergia Pereza, so urgentno sprejeli v bolnišnico v Mexico Cityju, potem ko je bil v zaključku dirke za VN Azerbajdžana priča hudi nesreči svojega sina.

Po navedbah mehiških medijev je Perez starejši doživel predinfarkt, k čemur naj bi neposredno pripomoglo trčenje Pereza in dirkača Ferrarija Carlosa Sainza dva kroga pred koncem dirke v Bakuju, 17. postojanke prvenstva F1 v letošnji sezoni.

Oscar Piastri Šport Piastri zmagovalec Azerbajdžana, Red Bull nič več v vodstvu

Perezovega očeta, ki je nezavesten obležal v kopalnici svojega doma, so takoj po koncu dirke z rešilcem odpeljali v bolnišnico, kjer so ga uspešno stabilizrali. Njegovo življenje po poročanju medijev ni več ogroženo, bo pa še nekaj časa ostal na opazovanju. 

"Antonio je izven življenjske nevarnosti, njegovo stanje je stabilno. Za zdaj ostaja v bolnišnici," je za mehiške medije povedal vir blizu družine.

Perez starejši je nato za Mediotiempo sam namignil, da je do zdravstvenega zapleta po vsej verjetnosti prišlo zaradi šoka ob sinovi nesreči.

Sergio Perez | Avtor: Epa Epa

Sergio Perez je po 17 od 24 dirk na osmem mestu skupne razvrstitve, daleč za vodilnim moštvenim kolegom Maxom Verstappnom, ki je še vedno v dobrem položaju za ubranitev naslova svetovnega prvaka.

Sezona F1 se bo nadaljevala že ta konec tedna z VN Singapurja.

Adrian Newey Formula 1 Šport Vsi bi ga želeli imeti v ekipi, ujel ga je Aston Martin

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.