Šport > Moto športi
3 ogledov

''Okrevanje ponavadi traja leta''

michael schumacher EPA
Račun za zdravstveno oskrbo Michaela Schumacherja je od nesreče v francoskih Alpah decembra 2013 narasel že na dobrih 13 milijonov evrov.

rall schumacher | Avtor: EPA EPA
Od nesreče Michaela Schumacherja, ki je grdo padel med smučanjem v Meribelu in utrpel hude poškodbe glave, je minilo več kot 14 mesecev, stanje sedemkratnega svetovnega prvaka pa je še vedno zaskrbljujoče.

Angleški Daily Express v ekskluzivni zgodbi poroča, da Nemec ostaja nem in se le delno zaveda okolice. Na njegovem domu ob Ženevsekm jezeru zanj nesprestano skrbi 15 ljudi na čelu s profesorjem Jean-Francosiom Payenom.

''Napredek je boleče počasen. Čudeža ni na obzorju,'' je za časnik povedal neimenovan vir blizu družine. Schumacherjevi so se kmalu po nesreči zavili v popoln medijski molk, ki ga dosledno upoštevajo še danes. ''Javnost muči isto kot njegovo družino - napredek je počasen in negotov,'' je povedal Peter Hamlyn, strokovnjak za nevrologijo, ki je uspešno zdravil boksarja Michaela Watsona, potem ko je ta leta 1991 utrpel poškodbe možganov.

Corinna Schumacher | Avtor: EPA EPA
''Če pogledate zgodbe ljudi, ki okrevajo po poškodbah glave, in ne rečem, da vsi okrevajo, ponavadi traja leta. V prvih mesecih gre za vprašanje preživetja. Potem se to spremeni v vprašanje, kakšna bo kvaliteta preživetja. To je vrtiljak in če bodo Michael in njegova družina spet našli srečo, bodo na poti doživeli mariskaj nesrečnega,'' je dodal Hamlyn.

Schumacherja so potem, ko se ga prebudili iz umetne kome, iz Grenobla preselili v Lozano, od koder se je natanko 254 dni po nesreči spet vrnil v udobje domačega posesta. V hiši poleg Schumijeve družine prebiva tudi njegov oče, ki se je preselil iz Nemčije, da bi bil ob svojemu sinu.

Skupina zdravniških strokovnjakov za Schumacherja skrbi v posebni kiliniki, ki je bila zgrajena na posestvu nekdanjega dirkača. Nemca vsak dan masirajo in tako skrbijo za stimulacijo mišične mase, njegov napredek pa ocenjujejo iz ure v uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.