Šport > Moto športi
4773 ogledov

Osemkratni svetovni prvak s helikopterjem v bolnišnico

Sebastien Ogier Epa
Eden najboljši voznikov relija vseh časov Sebastien Ogier in njegov sovoznik Vincent Landais sta se poškodovala v trčenju dveh vozil med ogledom proge pred dirko na Poljskem.

 Večkratni svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Ogier in njegov sovoznik Vincent Landais sta med pripravami na prihajajoči reli po Poljski doživela prometno nesrečo in sta trenutno v bolnišnici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Sebastien in Vincent sta bila udeležena v prometni nesreči med ogledom trase relija Poljska. V bolnišnico so ju odpeljali na zdravniške preglede," je sporočila njuna ekipa Toyota Gazoo Racing na družbenem omrežju X.

Po poročanju zasebne poljske televizije Polsat News je Ogierov avto trčil v drugo vozilo, ki je pripeljalo nasproti: "Nesreča se je zgodila, ko sta opravljala pregled dela trase relija po Poljski." V nesreči sta bili sicer poškodovani še dve osebi iz drugega vozila, je dodal poljski medij.

Sebastien Ogier | Avtor: Epa Epa

Ogier letos v svetovnem prvenstvu ne nastopa na vseh relijih. Doslej sta s sovoznikom odpeljala štiri relije in slavila po Hrvaški in Portugalski. V skupnem seštevku Ogier zaseda četrto mesto z 92 točkami.

Na vrhu seštevka je Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) s 122 točkami, sledita pa Estonec Ott Tänak (Hyundai) in Valižan Elfyn Evans (Toyota) s po 104 točkami.

Reli za SP po Poljski bo na sporedu od 27. do 30. junija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Toma 14:31 25.junij 2024.

    Nauk: Tudi reli voznik je vajenc pri dvosmernem prometu!